Hejtman Červíček: Jubilejní 20. ročník soutěže o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje čeká na nominace

16.02.2023 16:47

Adepty na titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2023 mohou jejich investoři, projektanti i zhotovitelé přihlašovat až do 20. června letošního roku.

Hejtman Červíček: Jubilejní 20. ročník soutěže o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje čeká na nominace
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Jubilejní 20. ročník této soutěže vyhlásil kraj spolu s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Českou komorou architektů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové. 

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20109 lidí

„Královéhradecký kraj se vždy pyšnil řadou významných osobností a jimi vytvořených architektonických děl. Mě nesmírně těší, že i v současné době se máme čím chlubit a že každoročně u nás vznikají stavby, které si zaslouží pozornost veřejnosti. Máme zde vynikající architekty a stavitele, jejichž projekty uspokojí i ty nejnáročnější funkční a v současné době velmi požadované jak energeticky, tak i ekonomicky úsporné požadavky, a to vše při respektování regionálních specifik,“ říká hejtman Martin Červíček.

Do soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2023 se mohou přihlásit stavební díla zhotovená a zkolaudovaná nebo s povoleným zkušebním provozem v období od 1. ledna 2020 do 31. května 2023. Soutěžní stavba musí být postavena na území Královéhradeckého kraje a přihlásit ji je možné do jedné ze čtyř kategorií: domy pro bydlení a rodinné domy, stavby občanské vybavenosti, stavby pro průmysl a zemědělství a dopravní a inženýrské stavby. Uzávěrka přihlášek je 20. června ve 12 hodin.

V loňském ročníku se o titul ucházelo 19 staveb. Stavbou roku se stala přestavba bývalé porodnice a chirurgie na domov pro seniory v Opočně, krajskou dopravní stavbou rekonstrukce ulice Hlavní v Hradci Králové, Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR získala rekonstrukce bývalé koželužny na obytný komplex s 22 bytovými jednotkami v hradeckých Kuklenách a čestné uznání získaly obchvat Domašína a rezidence Nerudovka v Novém Městě nad Metují. Zvláštní cenu poroty si odnesla zvláště úsporná budova základní školy v Černíkovicích.

Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka a jejím cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architekturou a projektováním v našem regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…