Hejtman Červíček: Kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky

23.07.2021 15:54

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě premiéra Babiše v Královéhradeckém kraji.

Hejtman Červíček: Kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

O naplnění Usnesení vlády z předchozích let, týkajícího se investic do rozvoje průmyslové zóny Kvasiny a potažmo modernizace Rychnovské nemocnice, hovořila v minulosti již řada krajských politiků.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Já bych ale byl rád ten, kdo tuto záležitost skutečně dotáhne do konce. A vzhledem k tomu, že se blíží konec volebního období, byl bych také rád, abychom konečné resumé měli ještě od vlády, která se Usnesením k 300 mil. investici do modernizace Rychnovské nemocnice zavázala. Proto jsem v uplynulém třičtvrtě roce opakovaně vedl osobní jednání na Úřadu vlády ČR s ministryní financí, s ministrem průmyslu a obchodu i premiérem.

Pro připomenutí a prezentaci aktuálního stavu i konkrétního záměru modernizace Rychnovské nemocnice jsme se s premiérem potkali ve středu na Rychnovsku znovu osobně, v rámci jeho cesty do Královéhradeckého kraje.

Prohlédl si zastaralé a kapacitně nevyhovující prostory a rovněž si vyslechl podrobnosti a shlédl vizualizaci připravované modernizace nemocnice. V té souvislosti potvrdil dohodu z našich předchozích jednání – tedy naplnění předmětného usnesení s tím, že bude projednáno na vládě tak, aby jej bylo možné rozdělit do tří let (3 x 100 mil korun) na základě titulů vypsaných ministerstvem pro místní rozvoj.

Na místě rozrůstající se průmyslové zóny si prohlédl plány a prezentovali jsme zde další vlastní záměr kraje na rozšiřování průmyslové zóny JIH určené pro budoucí investory navazující na stávající závod Škoda Auto a. s.. Informovali jsme premiéra o navazující investici SŽ pro zvýšení kapacity trati Týniště n. O. – Častolovice – Solnice a vybudování železniční stanice Lipovka, ale také o navazující modernizaci železničního koridoru Chlumec nad Cidlinou – Hradec Králové – Týniště nad Orlicí – Choceň (náhradní bypass železničního koridoru Praha – Olomouc). A v té souvislosti jsme diskutovali i o nutnosti dalších investic ze strany státu pro rozvoj technické a dopravní infrastruktury v této oblasti.

Na závěr společné části cesty – abychom dokázali, že jenom nebrečíme a nečekáme s nataženou rukou, - jsme na prohlídce zmodernizované náchodské nemocnice a stavu přípravy na realizaci investice do výstavby nových operačních sálů v Městské nemocnici ve Dvoře Králové ukázali, že i kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…