Hejtman Červíček: Kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky

23.07.2021 15:54

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě premiéra Babiše v Královéhradeckém kraji.

Hejtman Červíček: Kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

O naplnění Usnesení vlády z předchozích let, týkajícího se investic do rozvoje průmyslové zóny Kvasiny a potažmo modernizace Rychnovské nemocnice, hovořila v minulosti již řada krajských politiků.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Já bych ale byl rád ten, kdo tuto záležitost skutečně dotáhne do konce. A vzhledem k tomu, že se blíží konec volebního období, byl bych také rád, abychom konečné resumé měli ještě od vlády, která se Usnesením k 300 mil. investici do modernizace Rychnovské nemocnice zavázala. Proto jsem v uplynulém třičtvrtě roce opakovaně vedl osobní jednání na Úřadu vlády ČR s ministryní financí, s ministrem průmyslu a obchodu i premiérem.

Pro připomenutí a prezentaci aktuálního stavu i konkrétního záměru modernizace Rychnovské nemocnice jsme se s premiérem potkali ve středu na Rychnovsku znovu osobně, v rámci jeho cesty do Královéhradeckého kraje.

Prohlédl si zastaralé a kapacitně nevyhovující prostory a rovněž si vyslechl podrobnosti a shlédl vizualizaci připravované modernizace nemocnice. V té souvislosti potvrdil dohodu z našich předchozích jednání – tedy naplnění předmětného usnesení s tím, že bude projednáno na vládě tak, aby jej bylo možné rozdělit do tří let (3 x 100 mil korun) na základě titulů vypsaných ministerstvem pro místní rozvoj.

Na místě rozrůstající se průmyslové zóny si prohlédl plány a prezentovali jsme zde další vlastní záměr kraje na rozšiřování průmyslové zóny JIH určené pro budoucí investory navazující na stávající závod Škoda Auto a. s.. Informovali jsme premiéra o navazující investici SŽ pro zvýšení kapacity trati Týniště n. O. – Častolovice – Solnice a vybudování železniční stanice Lipovka, ale také o navazující modernizaci železničního koridoru Chlumec nad Cidlinou – Hradec Králové – Týniště nad Orlicí – Choceň (náhradní bypass železničního koridoru Praha – Olomouc). A v té souvislosti jsme diskutovali i o nutnosti dalších investic ze strany státu pro rozvoj technické a dopravní infrastruktury v této oblasti.

Na závěr společné části cesty – abychom dokázali, že jenom nebrečíme a nečekáme s nataženou rukou, - jsme na prohlídce zmodernizované náchodské nemocnice a stavu přípravy na realizaci investice do výstavby nových operačních sálů v Městské nemocnici ve Dvoře Králové ukázali, že i kraj do zdravotnictví investuje nemalé finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…