Hejtman Červíček: V Královéhradeckém kraji je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let

20.08.2021 12:12

K 17. srpnu zdravotníci v Královéhradeckém kraji podali 575 575 dávek vakcíny proti covid-19, přičemž alespoň jednou je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let, tedy více jak 290 tisíc osob.

Hejtman Červíček: V Královéhradeckém kraji je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

 Nadále se očkuje na 11 místech v regionu, z nichž většina nabízí také možnost očkování bez předchozí registrace.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí

„Očkovací místa v Královéhradeckém kraji si vedou v očkování proti covid-19 velmi dobře. Z hlediska podaných dávek na 100 obyvatel jsme druhý nejlepší region ČR, ale i podle místa trvalého bydliště si nevedeme špatně a jsme nad průměrem co do počtu očkovaných na 100 obyvatel. Jedním z důležitých faktů je ale určitě to, že patříme ke krajům s nejvíce proočkovanými klienty v sociálních zařízeních,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

Zájem o očkování je podobně jako v celé republice přes léto menší, ale očkování nadále pokračuje a ve všední dny zdravotníci v regionu provedou v průměru 1500 vakcinací denně.

Očkování nadále probíhá na 11 místech v regionu. V konkrétní čas deset míst nabízí také možnost očkování bez registrace pro všechny osoby starší 16 let. Tuto možnost od konce července v kraji využilo už přes 3 000 zájemců.

Vedle toho kraj připravuje také mobilní očkování, kdy bude očkovací tým vyjíždět do určených obcí a nabízet možnost nechat se očkovat přímo na daném místě.

„Podle statistik jsou oblasti s nejmenší proočkovaností v našem kraji na Novopacku, Vrchlabsku, Trutnovsku a Jičínsku. Nejedná se o velký rozdíl oproti celokrajskému průměru, ale je potřeba nabídnout obyvatelům ještě další alternativu pro očkování v méně dostupných oblastech. Předpokládám, že mobilní očkování bychom ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Hradec Králové spustili na přelomu srpna a září,“ doplnil hejtman.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.