Hejtman Červíček: Vedle hradecké budeme nejpozději 11. ledna očkovat v pěti krajských nemocnicích

04.01.2021 20:16

Královéhradecký kraj připravuje strategii pro očkování v rámci minimálně pěti velkých očkovacích center, která vzniknou v regionu v průběhu března. Nicméně už od minulého týdne probíhá očkování v hradecké fakultní nemocnici, ke které se připojí krajské nemocnice.

Hejtman Červíček: Vedle hradecké budeme nejpozději 11. ledna očkovat v pěti krajských nemocnicích
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Vedle hradecké fakultní nemocnice, která již očkovat začala minulý týden, budeme nejpozději od 11. ledna očkovat v pěti krajských nemocnicích v Jičíně, Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem. Zájem projevila také nemocnice ve Vrchlabí, se kterou teď dojednáváme podrobnosti,“ sdělil hejtman Martin Červíček.

V Královéhradeckém kraji by tak mohlo být v provozu celkem sedm očkovacích míst. Hradecká fakultní nemocnice začala očkovat v sobotu ráno. Za víkend vakcínu dostalo více než 340 lidí, převážně zdravotníků nemocnice.

„Předpokládáme, že v prvním čtvrtletí postupně oočkujeme primárně zdravotníky, rizikové pacienty, pracovníky a seniory v sociálních zařízeních. Očkování další veřejnosti plánujeme zahájit zřejmě ještě v průběhu prvního čtvrtletí roku podle objemu vakcín, které bude mít Královéhradecký kraj k dispozici. Na první čtvrtletí máme v současné době přislíbeno zhruba 62 tisíců vakcín a netrpělivě očekáváme další větší objemy vakcín, které bychom měli obdržet ke konci března,“ doplnil radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě