Hejtman Červíček: Více než čtyři miliony si rozdělí Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Trutnov a Nová Paka

28.10.2023 18:05 | Tisková zpráva

Na základě návrhu vedení Královéhradeckého kraje zastupitelstvo schválilo dotaci na posílení sportovních a volnočasových aktivit ve městech, která se organizačně podílela na pořádání lednové 20. Olympiády dětí a mládeže 2023 v Královéhradeckém kraji. Trutnov, Vrchlabí, Nová Paka a Špindlerův Mlýn si tak rozdělí nevyčerpané finanční prostředky z pořádání ODM 2023 ve výši 4,3 milionu korun.

Hejtman Červíček: Více než čtyři miliony si rozdělí Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Trutnov a Nová Paka
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Organizační zajištění a perfektní přípravy zimních sportovišť přispěly k velké spokojenosti všech účastníků lednové ODM. Sportovní areály v Trutnově, Vrchlabí, Nové Pace a Špindlerově Mlýně významně reprezentovaly Královéhradecký kraj, a proto chceme těmto čtyřem městům poděkovat a podpořit sportování mládeže v těchto lokalitách,“ řekl hejtman Martin Červíček.

V Trutnově krajskou dotaci ve výši milion korun využijí na rekonstrukci šaten ve východní tribuně zimního stadionu a modernizaci a vybavení sportovního zázemí v tělocvičně. To využívá mládež HC Trutnov, hokejové mužstvo A i další subjekty, jako například oddíly krasobruslení či curlingu. Dalším krokem využití peněz z krajské dotace bude zajištění energetické úspory v podobě výměny zastaralého osvětlení v zázemí tribun a oken ve staré budově zimního stadionu.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17074 lidí

Ve Špindlerově Mlýně krajská dotace ve výši 800 000 korun vypomůže s financováním výměny povrchu víceúčelového hřiště na tamním sídlišti Bedřichov. Vrchlabí dva miliony korun využije na nákup rolby pro spolehlivou a kvalitní úpravu ledové plochy na zimním stadionu, kde se odehrály hokejové zápasy v rámci dvou zimních Olympiád dětí a mládeže v roce 2006 a 2023 pořádané Královéhradeckým krajem. V Nové Pace kraj přispěje 500 tisíci korunami na pořízení repasovaného stroje na úpravu lyžařských tratí a lyžařských běžeckých tratí se stopovačem.

Financování žádostí o dotaci čtyřem partnerským městům poskytnou nevyčerpané finanční prostředky pro pořádání Olympiády dětí a mládeže 2023. I přes zajištění co nejlepších podmínek pro sportovní soutěže, ubytování, stravování a dopravu účastníků se Královéhradeckému kraji podařilo z plánovaného rozpočtu na organizaci olympiády ušetřit 4,3 milionu korun.

„Pro nás bylo pořadatelství mládežnické olympiády velkou výzvou a myslím, že jsme ji právě díky skvělé organizační pomoci těchto partnerských měst zvládli se ctí,“ doplnil náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství a sportu.

Jubilejní 20. ročník olympiády dětí a mládeže se uskutečnil v zimních střediscích Krkonoš. Lyžaři a snowboardisté využili sjezdovky ve Špindlerově Mlýně, ve Vrchlabí závodili biatlonisté, zimní orientační běžci a běžkaři. Mladí hokejisté soutěžili ve dvou halách – ve Vrchlabí a Trutnově a krasobruslaři v Nové Pace. Pro mladé sportovce Královéhradeckého kraje byl tento ročník historicky nejúspěšnější. Sportovci získali celkem 31 medailí a v celkovém pořadí krajů obsadili s 252 body poprvé zlatou příčku, a to před Moravskoslezským a Libereckým krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL