Hejtman Franc: Zastavení stavby D11 by nás odsunulo na okraj Evropy

18.08.2013 6:41

Ohrožení rozvoje celého regionu, nebezpečné cestování na polské hranice k Náchodu a do Krkonoš či ovzduší zamořené výfukovými plyny z těžké dopravy: to jsou jen některá negativa, se kterými se Královéhradecký kraj potýká kvůli chybějící dálnici.

Hejtman Franc: Zastavení stavby D11 by nás odsunulo na okraj Evropy
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

Poslední reálné plány státu počítaly s dovedením dálnice D11 do roku 2015 alespoň k Hradci Králové. Podle posledních informací však výstavbě klíčové dopravní tepny kraje hrozí opět zastavení.

Královéhradecký hejtman Lubomír Franc proto oslovil vedení státního fondu dopravní infrastruktury, které mělo financování dálnice vyškrtnout ze seznamu staveb, aby celou situaci oficiálně vysvětlilo.

„Aktuální vývoj situace kolem výstavby a přípravy výstavby dálnice D 11 k Hradci Králové a dále Královéhradeckým krajem sleduji s krajním znepokojením. Zájmy obyvatel našeho kraje dlouhodobě trpí liknavým přístupem státu k výstavbě této dálnice. Ta léta končí v polích na jižních hranicích kraje a náš region je tak v podstatě stále na okraji Evropy. Chci dále usilovat o to, aby stát tento přístup změnil a věnoval této stavbě pozornost, kterou si zaslouží,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Dálnice D11 byla dovedena na jihozápadní cíp Královéhradeckého kraje v roce 2006. Od té doby se řešily majetkoprávní spory, které další dostavbu brzdily. Kraji tak čtyřproudové silniční těleso stále chybí a obyvatelům Královéhradeckého kraje dosud dálnice slouží pouze jako bezpečné a pohodlné spojení mezi krajským městem a Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie