Hejtman Grolich: Dobrovolným hasičům kraj přerozdělí 21 milionů korun

04.06.2022 6:27 | Tisková zpráva

Na pořízení nového dopravního automobilu, rekonstrukci automobilové stříkačky nebo stavbu požární zbrojnice by vybraní dobrovolní hasiči z regionu mohli získat celkem téměř 21 milionů korun. Jihomoravští radní pro ně dnes (1. června 2022) schválili dotace v rámci spolufinancovaného programu Ministerstva vnitra. Rozhodnutí musí ještě potvrdit zastupitelstvo.

Hejtman Grolich: Dobrovolným hasičům kraj přerozdělí 21 milionů korun
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

O příspěvek na stavbu nebo rekonstrukci požární zbrojnice si letos zažádalo sedm obcí, dalších patnáct se přihlásilo o dotaci na nový dopravní automobil. Podmínky splnilo 21 z nich. „Dobrovolní hasiči nám v posledním roce, kdy jsme čelili následkům tornáda, ukázali neskutečné nasazení. Zaslouží si mít zajištěné kvalitní podmínky pro svou práci, které si velice vážím,“ vyzdvihl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Tři miliony poputují třeba na stavbu zbrojnice pro JSDH Kozojídky nebo JDSH Tvrdonice, po 300 000 korun na dopravní automobil získají například dobrovolní hasiči z Velkých Němčic nebo Čejče. Dotační program Ministerstva vnitra – generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky je určený obcím, jejichž jednotky požární ochrany patří do kategorií JPO II, JPO III nebo JPO V.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…