Hejtman Grolich: Mnozí jste si sáhli na úplné dno

27.08.2021 14:01

Za pomoc v boji s covidem rozdal Jihomoravský kraj přes 260 medailí a více než sto diplomů.

Hejtman Grolich: Mnozí jste si sáhli na úplné dno
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Až po uši zabalení v ochranných oblecích nastupovali na nekonečné směny, do boje s neviditelným novým nepřítelem, kterého svět teprve pomalu poznával.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí

Byl to právě nemocniční personál, který stál od počátku pandemie v první linii. A jako první se dnes (26. srpna 2021) za své úsilí dočkal i oficiálního ocenění.

Za pomoc a nasazení během pandemie dnes udělil Jihomoravský kraj celkem 366 ocenění: 263 medailí a 103 děkovných diplomů. „Vy jste právě ti, co zakusili nejvíc. Mnozí jste si sáhli na úplné dno. Určitě vás ani nenapadlo, že bychom se někdy dostali do tak bizarní situace, kdy se budeme bavit o tom, zda budeme pacienty vozit na výstaviště. Ale právě díky vaší práci se ukázalo, že to nebylo nakonec potřeba. Chtěl bych vám opravdu moc poděkovat, že jste to zvládli tak, jak jste to zvládli,“ vzkázal zdravotníkům hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Kromě zástupců zdravotnických zařízení si při slavnostním aktu na krajském úřadu převzali medaile i zástupci nominovaných středních a vyšších odborných zdravotnických škol, Dobrovolnického centra Masarykovy univerzity, pracovníci očkovacích center, sociálních služeb, krajského úřadu nebo složek integrovaného záchranného systému. Děkovné diplomy obdrželi starostové a tajemníci krizových štábů obcí s rozšířenou působností a také 34 zaměstnanců krajského úřadu, kteří obsluhovali informační krizovou linku.

Udílením cen chtěl vzdát Jihomoravský kraj hold a poděkovat všem, kteří se aktivně zapojili do boje s pandemií onemocnění covid-19, co těžce zasáhla do života lidí a fungování zdravotnického systému. Potřebná byla každá další ruka. V nemocnicích a sociálních službách pomáhali studenti, hasiči i policisté, kteří dohlíželi také na dodržování protiepidemických opatření. Řada z nich byla po ruce i hygienikům při trasování nemocných a jejich kontaktů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice