Hejtman Grolich: Přípravy staveniště finišují, výstavba Sanatoria Pálava začne v půlce ledna

10.01.2024 4:31 | Tisková zpráva

Společnost Sanatorium Pálava VCES – SPIE Stangl finalizuje práce na staveništi - odváží přebytečnou zeminu, pokračuje skrývka ornice. Celý areál už je oplocený. Souběžně se vyhotovuje projektová dokumentace pro provedení stavby.

Hejtman Grolich: Přípravy staveniště finišují, výstavba Sanatoria Pálava začne v půlce ledna
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

„Koncem prosince nám oficiálně datovou schránkou přišlo potvrzení o přidělení dotace 289 milionů korun z Národního plánu obnovy.  Ale už předtím začala příprava staveniště. V půlce ledna odstartují výkopové práce. Můžeme tak už plánovat datum slavnostního poklepu základního kamene na začátek března,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Hrubá stavba objektu bude hotová do konce letošního roku. Předání kompletní stavby investorovi je plánováno na přelomu roku 2025 - 2026, se zahájením zkušebního provozu se počítá v průběhu ledna 2026.

Celkové náklady na stavbu Sanatoria Pálava jsou předpokládány ve výši 784 milionů korun bez DPH. Dotace pokryje více než třetinu nákladů výstavby sanatoria.

Sanatorium Pálava zajistí chybějící následnou léčebně rehabilitační péči o pacienty po těžkých a kritických stavech v oborech neurologie, neurochirurgie, traumatologie a ortopedie. Léčebný ústav nabídne 214 lůžek a jeho cílem je, aby Sanatorium Pálava tvořilo společně s Rehabilitačním ústavem Kladruby a Rehabilitačním ústavem Hrabyně páteřní síť odborných rehabilitačních ústavů v České republice. Počet lidí, kteří odbornou rehabilitační péči v současné době potřebují, je vyšší, než jsou kapacity zařízení. Nové centrum léčebné rehabilitace umožní lidem začít po vážných úrazech nebo cévních mozkových příhodách dříve rehabilitovat, díky čemuž se rychleji dostanou zpátky do běžného života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…