Hejtman Hašek: Lidé, kteří potřebují domácí hospicovou péči, si podporu kraje zaslouží

05.06.2015 7:22

Krajská rada projednala ve čtvrtek 4. června 2015 podporu poskytovatelům domácí hospicové péče. A to ve výši sedmi milionů korun.

Hejtman Hašek: Lidé, kteří potřebují domácí hospicovou péči, si podporu kraje zaslouží
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Jihomoravský kraj se jako první region v České republice rozhodl podpořit samostatným dotačním programem domácí hospicovou péči. Jsem rád, že zastupitelstvo kraje bude moci na základě většího množství žádostí rozdělit sedm milionů korun pro letošní rok, kdy bude tento projekt pilotně na jižní Moravě fungovat. Myslím si, že lidé, kteří potřebují domácí hospicovou péči, si takovouto podporu ze strany kraje jednoznačně zaslouží,“ řekl hejtman Michal Hašek.

„Takto může být podpořena domácí hospicová péče ve všech okresech Jihomoravského kraje. Jde o téma, které není jen pro rok 2015 nebo 2016, ale i pro roky další. Ukazuje se, že lidé chtějí závěr svého života strávit doma a my máme možnost ještě navíc za podstatně levnější peníze toto umožnit,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.

Přihlásilo se osm poskytovatelů, žádost Charity Kyjov byla vyřazena z důvodu již poskytnuté finanční podpory z rozpočtu kraje na rok 2015 na stejný projekt v rámci jiného dotačního programu. Rada rozhodla o dotaci ve výši 140 tisíc korun pro s.r.o. Zdislava z Veselí nad Moravou. O dalších šesti dotacích v celkové výši 6 860 000 korun rozhodne krajské zastupitelstvo na svém zasedání 25. června 2015.

Přehled navržených dotací krajskému zastupitelstvu:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.