Hejtman Hašek: Obce, které kraj podpoří, garantují dofinancování opravy z vlastních rozpočtů

02.09.2016 13:33

Kraj podpoří Kozojídky a mikroregion Bílý potok.

Hejtman Hašek: Obce, které kraj podpoří, garantují dofinancování opravy z vlastních rozpočtů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Dva miliony korun pro obec Kozojídky a milion pro mikroregion Bílý potok – taková je výše podpory Jihomoravského kraje na rozvoj těchto obcí. Včerejšé doporučení krajské rady musí ještě schválit krajské zastupitelstvo za tři týdny.

„V případě obce Kozojídky půjde o investiční dotaci na projekt rozšíření dopravní a technické infrastruktury. Obec zakoupila v souladu s územním plánem pozemky se záměrem vytvoření nové stavební lokality pro 27 stavebních parcel. Jedná se o první páteřní etapu vybudování inženýrských sítí a příjezdové komunikace s možností dalšího rozšíření na přibližně 50 domů. Mikroregionu Bílý potok, což je svazek obcí Lažánky, Maršov, Braníškov, Svatoslav, kraj přispěje na opravu místní komunikace Maršov – Šmelcovna ve dvou úsecích. Komunikace, která je v havarijním stavu, je jedinou přístupovou cestou do Přírodního parku Bílý potok pro širokou veřejnost, obyvatele Šmelcovny, majitele chat v dané lokalitě a návštěvníky rekreačního střediska Hálův mlýn. Celá akce je projektově připravená a obce Lažánky, Maršov, Braníškov a Svatoslav ji chtějí realizovat společně, zároveň garantují dofinancování opravy z vlastních rozpočtů,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Volby do Evropského parlamentu budou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy

6:23 Rozvoral (SPD): Volby do Evropského parlamentu budou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…