Hejtman Hašek: Pokračujeme v modernizaci středních škol a muzeí

26.06.2016 16:58

Financování projektů z oblasti školství a z oblasti kultury za téměř 180 milionů korun schválili zastupitelé Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Pokračujeme v modernizaci středních škol a muzeí
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

„Jde o spoluúčast na projektech, které by v případě schválení podpořil Integrovaný operační program. V oblasti školství se jedná zejména o stavby a stavební práce spojené s výstavbou a modernizací infrastruktury středních a vyšších odborných škol ve vazbě na klíčové kompetence (tj. cizí jazyk, přírodní vědy, technické a řemeslné obory, práce s digitálními technologiemi) a také na nákup potřebného vybavení s vazbou na klíčové kompetence.

Mezi osmnáct projektů ze školství patří například vybudování špičkového Centra odborného vzdělávání ve strojírenství, které umožní nadstandardní kvalitu výuky strojírenských a příbuzných technických oborů na středních školách v Jihomoravském kraji. Je plánována generální rekonstrukce objektu bývalé administrativní budovy na okraji areálu TOS Kuřim, kde by mělo být vybudováno 18 odborných laboratoří a 10 učeben pro teoretickou přípravu, včetně ubytovací části s kapacitou 40 lůžek a jídelny pro studenty a učitele s kapacitou 50 míst.

V oblasti školství se jedná o pět projektů. Tím nejvýznamnějším je rekonstrukce a přestavba bývalé základní školy a dětského domova v Předklášteří u Tišnova na depozitář a edukační centrum pro archeologii. Půjde o vytvoření podmínek pro zatřídění a uložení archeologických sbírek, archeologickou práci, badatelskou a osvětovou činnost odborné veřejnosti,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…