Hejtman Hašek: Připravíme pro veřejnost aplikaci s vyznačením realizovaných dopravních staveb

11.12.2015 10:42

Hejtman Michal Hašek jednal 10. prosince 2015 v Brně s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR Janem Kroupou a ředitelem brněnského závodu ŘSD Davidem Fialou o spolupráci Asociace krajů ČR s ŘSD na lepší komunikaci a koordinaci dopravních staveb státu a krajů v roce 2016 v celé ČR.

Hejtman Hašek: Připravíme pro veřejnost aplikaci s vyznačením realizovaných dopravních staveb
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Tématem jednání byla také problematika stanovisek EIA k významným dopravním stavbám a k připravovaným významným dopravním stavbám státu v roce 2016 v Jihomoravském kraji. Dohodli jsme se na tom, že v průběhu ledna bude ověřena koordinace staveb státu i krajů v roce 2016 s ohledem na minimalizaci dopravních komplikací a omezování dopravy. Společně připravíme pro veřejnost jednoduchou a přehlednou aplikaci s vyznačením připravovaných a realizovaných veřejných dopravních staveb - podrobnosti představíme začátkem roku 2016,“ řekl hejtman Hašek, který při jednání deklaroval, že kraje mají zájem realizovat roky připravované významné dopravní investice:

„Podpoříme proto stát v jednání s Evropskou komisí v otázce platnosti a využitelnosti stanovisek EIA k jednotlivým stavbám,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…