Hejtman Havel: Věřím, že Vondruškova historická detektivka přispěje k lepšímu poznání našich dějin

14.09.2016 7:32

Ve dvoraně ostrovského zámku se za účasti významných českých a německých osobností uskutečnil křest knihy Jáchymovští démoni. Autorem historické detektivky není nikdo jiný než jeden z našich nejčtenějších spisovatelů Vlastimil Vondruška.

Hejtman Havel: Věřím, že Vondruškova historická detektivka přispěje k lepšímu poznání našich dějin
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel (ČSSD)

Jak už název napovídá, děj nové knihy z pera Vlastimila Vondrušky se odehrává na Jáchymovsku. „Mladý rytíř Jiří Adam z Dobronína se stane písařem Královské komory a jeho úkolem je dohlížet na pořádek v Údolí svatého Jáchyma, kde se podařilo nalézt stříbro. Do nové osady se stahují horníci z druhé strany hor a s nimi přicházejí lidé, kteří tu hledají obživu. Někteří ovšem ne vždy čestnou,“ prozradil popularizátor historie Vlastimil Vondruška, který má na kontě již přes milion prodaných titulů.

Křest knihy se nesl v dobovém duchu, a tak nově opravené prostory ostrovského zámku zaplnili trubadúři a renesanční tanečníci. Na vše pak dohlížel král Ludvík Jagellonský spolu s hrabětem Štěpánem Šlikem. „Jsem moc rád, že Vlastimil Vondruška zasadil děj své knihy právě do našeho regionu, který má bohatou a zajímavou historii. Osobně se na novou detektivku velmi těším a věřím, že přispěje k lepšímu poznání našich dějin,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Detektivka z řady Letopisy královské komory vychází současně v české i německé verzi. Knihu vydalo nakladatelství MoBa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.