Hejtman Kuba: Čedok bude létat z Budějovic i na Krétu

24.01.2023 22:59 | Zprávy

Zájezdy z Českých Budějovic jdou na dračku, Čedok přidává už třetí destinaci a bude od srpna létat i na Krétu

Hejtman Kuba: Čedok bude létat z Budějovic i na Krétu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Jihočeši rychle vykupují zájezdy z Českých Budějovic, proto se cestovní kancelář Čedok rozhodla na velkou poptávku reagovat a od srpna přidává již třetí destinaci. V polovině letní sezóny tak odstartují z letiště v Českých Budějovicích historicky první odlety nově na řeckou Krétu, která se přidává k Rhodosu a Turecku. Na dovolenou budou klienti cestovat na palubě letecké společnosti Smartwings. Předprodej zájezdů za nejnižší first minute ceny do všech destinací jsou již v prodeji. 

„Prodeje zájezdů z Českých Budějovic překonaly naše původní odhady, proto na letošní léto přidáváme už třetí destinaci a budeme létat od srpna navíc i na řeckou Krétu. Prodlužujeme také sezónu o další termíny u odletů na Rhodos a do turecké Antalye. Nejvíce klienti z Jižních Čech rezervují pobyty online na našem webu nebo svou příští dovolenou vybírají na našich pobočkách, nejčastěji v Českých Budějovicích, Písku nebo Táboře. Další nárůst poptávky očekáváme v následujících týdnech, kdy platí v rámci first minute nejnižší ceny, široká nabídka, výhody pro pobyty s dětmi a další akce,“ představil další novinku Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Kréta, která dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější prázdninové cíle a destinace v Řecku, láká na skvělou středomořskou kuchyni, kvalitní hotely i krásné pláže nejen v letoviscích, ale také v odlehlejších částech ostrova, kam se turisté vydávají na výlety. Na návštěvu do Heraklionu, kam budou přímé lety z Jihočeského kraje směřovat, jezdí Češi také za historií i památkami a využívají trajekty do okolí, například na ostrov Santorini. Oblíbeným turistickým cílem je i archeologické naleziště Knóssos, které se na největším a nejjižnějším řeckém ostrově nachází. Klienti z Jižních Čech se mohou těšit na kompletní nabídku ubytování, včetně nejprodávanějších čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelů s all inclusive nebo polopenzí. Rodiny s dětmi si mohou od srpna naplánovat pobyty ve vybraných hotelích s animačním programem a dětským klubem ČEDOG zdarma. Kromě zájezdů k moři si mohou cestovatelé vybrat i z několika poznávacích zájezdů.

„Už na začátku letošního roku mi udělala velkou radost zpráva, že zájem o odlety z Českých Budějovic je tak velký, že Čedok přidává další termíny. Teď k Jihočechům směřuje další skvělá novinka – z Budějovic poletí i na Krétu. Pro nás to znamená, že spolupráce s cestovní kanceláří Čedok funguje a zároveň je to pro nás také velká zodpovědnost. Jihočeské letiště se teď musí pořádně připravit na to, co ho v létě čeká. Doteď si takovou zátěž nikdy nevyzkoušelo a budu se maximálně snažit o to, aby byl všechen personál i zázemí připraveno. Tomu se chceme v následujících měsících intenzivně věnovat,“ uvedl Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje.

Do všech tří destinací začne z Českých Budějovic exkluzivně pro Čedok létat letecká společnost Smartwings. Český dopravce bude na chartery používat letadla typu Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Na Tureckou riviéru první klienti zamíří na inauguračním letu ve středu 2. srpna 2023, na řecký Rhodos potom v pondělí 7. srpna 2023. Přímé spojení do Heraklionu na řecké Krétě odstartuje v neděli 13. srpna 2023. Čedok jako jediná cestovní kancelář na trhu bude během následující sezóny provozovat charterové lety ze všech českých a moravských regionálních letišť.

Kompletní nabídka zájezdů s odlety z Českých Budějovic je již v prodeji ZDE, na infolince, pobočkách Čedoku po celé ČR nebo v široké síti provizních prodejců.

Přehled destinací z Českých Budějovic:

Destinace / Země / První odlet / Den odletu

Antalya / Turecko / 2.8.2023 / středa

Rhodos / Řecko / 7.8.2023 / pondělí

Heraklion/Kréta / Řecko / 13.8.2023 / neděle

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.