Hejtman Kuba: Očkování lidí bez registrace v budějovickém OČKU funguje

29.07.2021 9:21

První zájemci o očkování bez registrace se shromáždili již před půl devátou ve středu 28. července u vchodu do OČKO centra na českobudějovickém výstavišti.

Hejtman Kuba: Očkování lidí bez registrace v budějovickém OČKU funguje
Foto: Screen ČT24
Popisek: Martin Kuba v Otázkách Václava Moravce

Personál jim vyšel vstříc a přístup k vakcinaci jim proto umožnil již o půl hodiny dříve, oproti avizované deváté hodině. Do 10 hodin se podařilo naočkovat více než 70 lidí a přes dvacet jich v tu dobu čekalo ve frontě.

„Mám radost z toho, že systém vakcinace lidí bez registrace funguje. Dává nám to jen za pravdu, že naše rozhodnutí poskytovat tuto službu v již zaběhlém českobudějovickém OČKU bylo ve finále správné,“ uvedl hejtman Martin Kuba, který sem zavítal krátce pro desáté hodině.

Kuba zároveň naznačil, že očkování bez registrace by v brzké době mohlo být zavedeno i v jihočeských okresních městech. „Včera jsme o tom mluvili s řediteli tamních nemocnic a všichni jsou na to připraveni. Řekli jsme si jen, že počkáme, jak se bude situace vyvíjet tady v Českých Budějovicích,“ nastínil hejtman.

Krajský koordinátor očkování pro Jihočeský kraj Petr Studenovský pak sdělil, že pro první tři dny plánované vakcinace bez registrace jednorázovou látkou Janssen má českobudějovické očkocentrum k dispozici zhruba 1 300 dávek s tím, že po středě jsou následné termíny v pátek 30. července od 15 do 19 a v sobotu 31. července od 9 do 19 hodin. Poslední očkování v daný den je zahájeno vždy nejpozději půl hodiny před koncem provozní doby stejně jako při očkování objednaných osob. „Další dávky očkovací látky Jansenn máme již objednány a včas zveřejníme, kdy se jimi bude možné v následujících dnech nechat naočkovat,“ dodal Studenovský.

Očkování bez registrace se netýká samoplátců a osob do 18 let věku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy