Hejtman Kuba: Sluneční ostrov už má stavební povolení, milí Budějčáci

12.02.2024 20:13 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Slunečnímu ostrovu

Hejtman Kuba: Sluneční ostrov už má stavební povolení, milí Budějčáci
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Milí Budějčáci, Sluneční ostrov, který má vyrůst na pravém břehu Vltavy pod Dlouhým mostem zhruba v úrovni SKP, má stavební povolení a jsme připraveni začít stavět. Teď se jen musíme zkoordinovat s Povodím Vltavy, které pracuje na úpravě břehů a my můžeme po létě začít. To znamená, že v červnu 2025 už by mělo být hotovo, abyste si mohli tohle místo užívat.

V roce 2022 před městskými volbami jsem se zlobil na minulou koalici, že se příprava tohoto projektu téměř neposouvá, že nikdo nekomunikuje s Povodím Vltavy, že se tady jen ukazují obrázky a reálně nikdo na projektech nedělá. Slíbil jsem Vám, že tohle změníme a za každým obrázkem a vizí bude taky jasný plán a harmonogram tak, abyste nás mohli kontrolovat. Děláme to tak na kraji a jsem rád, že teď už i na městě a je to hlavně díky Petrovi Marošovi, který se těm věcem opravdu věnuje. Takže jsme hned po volbách začali s Petrem Marošem a projektanty na všem pracovat, koordinovali jsme vše s Povodím Vltavy a Agenturou ochrany přírody. Díky tomu dnes máme dotažené stavební povolení. Hotovo!

Ještě nás v tomto místě čeká stavba lávky, která bude na pravém břehu umístěna trochu severněji od SKP a na levém břehu bude její vyústění součástí úpravy a kultivace celé levobřežní komunikace po zprovoznění dálnice. Ve spolupráci s výstavištěm pracujeme na maximálním otevření areálu výstaviště a vše vám zase budeme představovat.

Jo a taky už jsme se hodně posunuli v přípravě sportovní a multifunkční haly před výstavištěm, tak jak jsem slíbil. O tom napíšu příště.

My sliby plníme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…