Hejtman Kulhánek: Snažíme se o systematickou podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů

31.05.2021 7:33

Dobrovolní hasiči v našem regionu získají finance z Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje v roce 2021. V krajském rozpočtu je vyčleněno 11,4 milionu korun na pořízení nového vybavení či na rekonstrukce zbojnic a další.

Hejtman Kulhánek: Snažíme se o systematickou podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

„Snažíme se o systematickou podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů v našem kraji a o vytvoření odpovídajících podmínek pro účinnou ochranu a záchranu životů. Zakoupení nové techniky a dalších služeb může hasičům usnadnit práci při nejrůznějších zásazích, se kterými se ve své náročné práci setkávají. Proto jsme velmi rádi, že jsme mohli schválit všechny žádosti, jež byly na krajský úřad doručeny a splňovaly pravidla dotačního programu, a to v plné výši. Nyní ještě musíme vyčkat na schválení ze strany krajského zastupitelstva,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Komise hodnotila 69 žádostí v celkové požadované výši dotací téměř 9,4 milionu korun. Dvě žádosti byly navrženy k vyřazení z důvodu nesplnění podmínek dotačního programu. Pokud krajské zastupitelstvo schválí návrh Rady Karlovarského kraje na svém červnovém zasedání, bude mezi žadatele rozděleno téměř 9,1 milionů korun.

Jednotky sborů dobrovolných hasičů žádaly o poskytnutí dotací například na pořízení vybavení pro komunikaci a spojení v digitální rádiové síti, pořízení techniky pro hašení lesních požárů, nákup vícevrstvých ochranných oděvů, přenosných zásahových prostředků, nových dýchacích přístrojů, užitkových terénních vozidel s přívěsem či nové cisternové automobilové stříkačky. Žadatelé chtějí dotační peníze využít také na rozšíření řidičských oprávnění svých členů nebo na úpravu a rekonstrukci požárních zbrojnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…