Hejtman Netolický: Hnědé cedule, připomínající historickou hranici Čech a Moravy, mají zelenou

26.07.2020 15:52

Na přelomu dubna a května se na silnicích v Pardubickém kraji a Kraji Vysočina objevily bílé čáry, připomínající historickou zemskou hranici Čech a Moravy. Hejtman Martin Netolický následně přislíbil, že by se na území kraje mohly objevit trvalé hnědé cedule, na tuto hranci upozorňující. Prvních šest cedulí na silnicích I. tříd má nyní povolení k osazení.

Hejtman Netolický: Hnědé cedule, připomínající historickou hranici Čech a Moravy, mají zelenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„Náš kraj leží na česko - moravském pomezí, proto se i v naší symbolice hlásíme k oběma částem, tedy české i moravské. Nyní se velmi rychle posouváme směrem k reálnému umístění cedulí upozorňujících na historickou hranici Čech a Moravy. S historiky, kteří bílé čáry na hranici umístili, jsme se domluvili, že jako kraj na sebe tuto aktivitu převezmeme a požádáme o povolení umístit hnědé cedule na šest míst na silnicích I. tříd a dvě místa na silnicích II. tříd,“ zrekapituloval hejtman Martin Netolický.

„Nyní máme po vyjádření policie povolení na silnicích I/43 mezi Červenou Vodou a Horní Orlicí, I/11 na Červenovodském sedle, I/43 v úseku Horní Heřmanice – Štíty, I/43 Svitavy – Opatovec, I/35 Svitavy – Gajer a I/11 mezí Vendolím a Květnou. Nyní řešíme výrobu těchto cedulí a následně jejich samotné umístění k silnicím,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.