Hejtman Netolický: Očkovací kamion se příští týden vrátí do regionu

18.08.2021 7:33

Krajská pracovní skupina pro očkování projednala pokračování očkování do konce prázdnin a výhled na první zářijové dny. K pondělku bylo v kraji podáno necelých 480 tisíc očkovacích dávek. Alespoň jednou dávkou je očkováno téměř 63 procent obyvatel regionu nad 16 let, což řadí kraj na průměr celé republiky.

Hejtman Netolický: Očkovací kamion se příští týden vrátí do regionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„Kromě standardních očkovacích míst, která fungují na bázi registrace skrze centrální rezervační systém, máme otevřeno 10 míst, kam mohou zájemci přijít bez předchozí registrace. To se ukazuje jako dobrá cesta, a to hlavně u jednodávkové vakcíny Janssen. Ta je k dispozici v Orlickoústecké a Litomyšlské nemocnici, dále v Hlinsku, na Seči a v Poličce,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Bezregistrační očkování vakcínou Comirnaty je možné v sále Jana Kašpara, dále v Orlickoústecké, Chrudimské a Litomyšlské nemocnici, v České Třebové, v Poliklinice KOLF v Pardubicích, Hlinsku, LDN Rybitví, na Seči a v Poličce,“ vyjmenoval hejtman Netolický.

Pracovní skupina projednala také další harmonogram očkovacího kamionu. „Ve středu 25. srpna bude kamion přistaven v Pardubicích, 26. a 27. srpna v Přelouči, poté se přesune vždy na jeden den do Starého Mateřova, Holic, Letohradu, Lanškrouna, Moravské Třebové a 2. září zakončí cestu v Dlouhé Loučce,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. Ta zároveň upozornila, na možnost zapojení praktických lékařů.

„Praktickým lékařům je umožněno objednávat si dvoudávkovou vakcínu od společnosti Moderna a jednodávkovou vakcínu Janssen. Tímto mohou praktici výrazně pomoci s očkováním svých pacientů, především těch imobilních, nebo těch, kteří možnost prozatím nevyužili,“ uvedla Matoušková s tím, že v řešení je také potenciální vytvoření mobilního očkovacího týmu. „V této věci budou osloveni starostové pro zjištění předběžného zájmu. Limitem pro výjezd by měl být počet 50 očkovaných v jedné lokalitě. Očkování jednotlivců by pak měli zajišťovat praktičtí lékaři,“ dodala náměstkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.