Hejtman Netolický: Podpisem memoranda stvrdíme vzájemnou spolupráci na zklidnění dopravy

20.04.2018 20:57

Běhen dneška a zítřka probíhá měření v návaznosti na snahu kraje zklidnit dopravu na silnici II/366 mezi městem Svitavy a obcí Mikuleč.

Hejtman Netolický: Podpisem memoranda stvrdíme vzájemnou spolupráci na zklidnění dopravy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

Na základě vyhodnocení průjezdnosti budou navržena opatření, která by měla chránit občany i silnice před negativními vlivy, které způsobují projíždějící kamiony a nákladní auta. Řešení na základě vyhodnocení průzkumu by mělo být známé do konce července.

„Přes obce Mikuleč, Kukle a Javorník jezdí směrem od Brna na Hradec Králové tranzitní kamionová doprava, která zatěžuje silnici nižší třídy s poměrně úzkým profilem. Obce na trase projevují dlouhodobou nespokojenost se stávajícím stavem a žádají takovou změnu organizace dopravy, která by zmírnila dopady na místní obyvatele. Vzhledem k tomu, že se jedná o silnici v majetku Pardubického kraje, chceme najít společnou shodu a v rámci našich možností dotčeným obcím pomoci. Proto jsme společně s nimi za účasti města Svitavy a Správy a údržby silnic Pardubického kraje dohodli, že podpisem memoranda stvrdíme společný zájem a vzájemnou spolupráci na zklidnění dopravy v tomto zhruba tři kilometry dlouhém úseku,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický.

„V první řadě necháme provést průzkum zatížení, ze kterého bude vycházet studie k navržení bezpečnostních opatření v daném úseku. SÚS Pk dopracuje studii k výstavbě technického opatření na spojnici silnic I/35, I/34 a III/36824 a Pardubický kraj spolu s obcemi zajistí organizační a stavebně technická opatření k vybudování bezpečnostních prvků na silnici,“ informoval náměstek Michal Kortyš s tím, že silnice II/366 je jednou z nejzatíženějších silnic II. třídy v rámci kraje a připravovaná opatření pomohou jak k vyšší bezpečnosti, tak větší plynulosti provozu. „Necháme vybudovat zpomalovací ostrůvky, upravíme přechody a zamezíme odstavování kamionů na autobusových zastávkách. Zvážíme také možnost vybudovat vysokorychlostní váhy před železničním přejezdem v úseku Svitavy – Javorník,“ dodal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.