Hejtman Netolický: Podpora dobrovolných hasičů se příští rok více zaměří na rekonstrukce a stavby

06.12.2023 6:23 | Tisková zpráva

Podpora dobrovolných i profesionálních hasičů v příštím roce byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s krajským ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Alešem Černohorským a krajským starostou dobrovolných hasičů Josefem Bidmonem. Na základě dohody se sdružené prostředky státu a kraje plně zaměří na stavbu a rekonstrukci požárních zbrojnic.

Hejtman Netolický: Podpora dobrovolných hasičů se příští rok více zaměří na rekonstrukce a stavby
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Dlouhodobě dodržujeme náš závazek spolufinancovat státní dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí, které každoročně vyhlašuje generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. V příštím roce jsme připraveni pomoci osmi městům a obcím, které mají potvrzenou dotaci od státu na pořízení hasičských cisteren. Ke čtyřem milionům od státu jsme připraveni poskytnout 750 tisíc korun pro každého úspěšného žadatele,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že mezi úspěšnými žadateli jsou Hlinsko, Městečko Trnávka, Proseč, Rohozná, Srch, Staré Město, Telecí a Vysoké Mýto.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

Zároveň již Hasičský záchranný sbor ČR zveřejnil vyhodnocení dotačního programu na stavbu a rekonstrukci požárních zbrojnic pro rok 2024.

„Pro příští rok jsme se dohodli, že budeme alokaci na náš kraj směřovat kompletně do rekonstrukcí a staveb požárních zbrojnic, protože dopravní automobily jsme v posledních letech podporovali velmi intenzivně. Celkově je pro náš kraj připraveno 27 milionů korun ze státního rozpočtu. Po šesti milionech by mělo putovat do Lubné, Libišan, Seče a Poličky. Necelé tři miliony by pak měla získat Chrast pro jednotku v místní části Chacholice,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten s ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Alešem Černohorským hovořil také o krajské podpoře pro profesionální hasiče. „S hejtmanem Martinem Netolickým je výborná spolupráce i směrem k profesionálním hasičům. Hovořili jsme také o výstavbě nového velitelsko-spojového vozidla, na které již kraj přispěl částkou 2 miliony korun v letošním roce. Vozidlo se začne realizovat v příštím roce. Projednávali jsme také podporu pro naše aktivity na další období,“ uvedl Aleš Černohorský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!