Hejtman Netolický: Rozpočet na rok 2020 je připraven

08.10.2019 6:34

Komentář na facebookovém profilu po jednáních o rozpočtu Pardubického kraje.

Hejtman Netolický: Rozpočet na rok 2020 je připraven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Nemocnice, mlýny i silnice. Navýšené platy a granty v letošní výši...

Série náročných dlouhých jednání, ale nakonec odcházíme jako vždy s dohodou, ve které se našli všichni. Rozpočet Pardubický kraj je připravený k projednání ve výborech i samosprávných orgánech. Nebylo jednoduché projednat priority a sestavit rozpočet tak, abychom co nejvíce využili prostředky na účtech kraje, zároveň realizovali projekty za miliardy, a přitom zvládli dynamiku navyšování platů ve veřejné správě a také neomezili grantové programy pro venkov, organizátory akcí nebo neziskový sektor.

V příštím roce se začnou stavět dlouho připravované akce. V Město Ústí nad Orlicí je vydáno stavební povolení k výstavbě urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, zároveň začne stavba Nemocnice následné péče v Moravská Třebová či zahájíme rekonstrukci Gočárových Winternetzových mlýnů v Statutární město Pardubice na krajskou galerii. Všechno jsou to priority samosprávy kraje, a to bez ohledu zda jde o koaliční strany či opozici. K tomu počítáme nadále s velkou častkou na opravy silnic nižších tříd (bohužel stát tentokrát nepočítá s žádnou částkou ze Státního fondu dopravní infrastruktury a vše nechává na krajích samotných). Brzy také začne stavba dlouho očekávaného pavilonu urgentních oborů v Pardubické nemocnice v Nemocnice Pardubického kraje. Vzhledem k tomu, že posledně jmenovaná stavba je více jak 1,5 miliardy stavebních nákladů, bude třeba využít i cizích zdrojů ze zapojení úvěru. Jsou to všechno akce, které posunou náš kraj reálně dopředu. Díky moc všem za vstřícnost, zvláště pak kolegům z koaličních stran i předsedům výborů finančního a kontrolního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě