Hejtman Netolický: Univerzita připravuje studium ekonomiky a managementu veřejného sektoru

06.02.2023 8:36 | Tisková zpráva

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a ředitel Krajského úřadu Pardubického kraje Jaroslav Folprecht jednali s děkanem Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice Janem Stejskalem o rozšíření spolupráce v rámci studijního programu, zaměřeného na ekonomiku a management veřejného sektoru.

Hejtman Netolický: Univerzita připravuje studium ekonomiky a managementu veřejného sektoru
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Toto navazující magisterské studium by mělo připravit absolventy na práci nejen na krajském úřadě, ale také na obcích či v řadě veřejných institucí.

„S Univerzitou Pardubice spolupracujeme dlouhodobě nejen v rámci konkrétních projektů například v oblasti dopravy, do kterých se zapojují samotní studenti, ale také v rámci vzdělávání, přednášek z praxe či možností praxí přímo na našem úřadě. Univerzita nyní připravuje studijní program se zaměřením na ekonomiku a management veřejného sektoru, který by měl být otevřen již v rámci nového akademického roku. Jedná se o navazující magisterský program s rozšířením praxe na dva semestry, kterou by studenti mohli absolvovat nejen na krajském úřadě, ale také na městských a obecních úřadech, ale také v řadě dalších institucí jako CzechInvest či CzechTrade. Celý program by měl být zaměřen více do praxe a měl reflektovat reálné potřeby a požadavky veřejného sektoru na samotné absolventy. Každá aktivita tohoto druhu, která má za cíl připravit kvalitní absolventy pro veřejný sektor je z našeho pohledu velmi vítaná,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Spolupráci s krajem kvituje také Univerzita Pardubice. „Vážíme si spolupráce s krajským úřadem v Pardubicích, protože nám nabízí velké možnosti pro nový studijní program se zaměřením na veřejný sektor. Naše zkušenosti jednoznačně potvrzují, že nabídka studijních programů spojených s praxí umí daleko lépe oslovit novou generaci studentů. Kontakt s budoucími zaměstnavateli jim také velmi usnadňuje přechod ze studia do praxe,“ uvedl děkan Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice prof. Jan Stejskal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…