Hejtman Netolický: Z Květné odjíždí tři až pět kamionů denně

15.06.2018 22:41

Munice z Květné bude odvezena do konce prázdnin. Sklad zůstane po modernizaci zachován.

Hejtman Netolický: Z Květné odjíždí tři až pět kamionů denně
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal se starostou Květné Petrem Škvařilem především o záležitostech muničního skladu, ve kterém je v současné době uložena munice z Vrbětic. Podle starosty bude vrbětická munice odvezena zřejmě již v srpnu. Sklad však zůstane zachován a vybaven moderními technologiemi.

„V současné době dochází k odvozu uskladněného materiálu v počtu tří až pěti kamionů za den. Společnost, která převzala závazky po bývalém vlastníkovi munice, se zavázala, že vše bude odvezeno v září, avšak je možné, že k tomu dojde i dříve. Po třech a půl letech se konečně zdá, že materiál navezený po výbuchu z Vrbětic, konečně z Květné zmizí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „S areálem je však počítáno i do budoucna, což dokazují plánované investice a modernizace bezpečnostních systémů. Květná by se měla stát prvním muničním skladem, jehož perimetr bude hlídán autonomními stroji, což je systém vyvíjený ve spolupráci s Univerzitou obrany v Brně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Řešení situace vítá také starosta Květné Petr Škvařil. „Pro nás je z hlediska zaměstnanosti v okolí důležitá garance dalšího provozu areálu, na který jsou naši občané dlouhodobě zvyklí a nevnímají jej jako nebezpečí. Jsme rádi, že odvozem vrbětické munice skončí určitý přechodný stav, který od navezení panoval,“ uvedl Petr Škvařil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…