Hejtman Petera: Středočeští podnikatelé se mohou uplatnit v zahraničí

15.02.2015 11:09

Český generální konzul v Kanadě Jerry Jelínek informoval středočeské podnikatele o příležitostech podnikání v Kanadě. V budově krajského úřadu se konal seminář s názvem „Obchodní příležitosti podnikatelů v Kanadě“.

Hejtman Petera: Středočeští podnikatelé se mohou uplatnit v zahraničí
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

„Myslím si, že to byla pro místní obchodníky a výrobce jedinečná příležitost, jak se seznámit s možnostmi podnikatelského uplatnění v zahraničí. Děkuji tímto generálnímu konzulovi, že středočeským podnikatelům předal své znalosti a zkušenosti. Rád bych, aby je využili a dařilo se jim,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD), který setkání zahájil.

Akce se uskutečnila ve spolupráci Středočeského kraje s Krajskou hospodářskou komorou Střední Čechy a byla určena pro firmy z oblasti strojírenství, zemědělské techniky, leteckého průmyslu, dopravních strojů a zařízení z oblasti energetiky, ale i pro zájemce z dalších oborů.

Během semináře spojeného s diskuzí generální konzul podnikatelům představil Kanadu a informoval je o struktuře vzájemného obchodu mezi Kanadou a ČR, o těžebním průmyslu, celní politice, bankovnictví nebo Zóně volného obchodu mezi EU a Kanadou (CETA). Součástí prezentace bylo „Minimum exportéra do Kanady“. Šlo o soubor rad, jak vést jednání s obchodním partnerem či jaké jsou trendy na kanadských trzích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.