Hejtman Půta: Evropský soudní dvůr rozhodl, Poláci by měli důl Turów zavřít

21.05.2021 12:40

Prohlášení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty k rozhodnutí Evropského soudního dvora o pozastavení těžby v dole Turów

Hejtman Půta: Evropský soudní dvůr rozhodl, Poláci by měli důl Turów zavřít
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

Jsem rád především za obyvatele přilehlých obcí v okolí dolu Turów. Evropský soudní dvůr se postavil čelem k výhradám, které Česká republika a Liberecký kraj dlouhodobě uplatňovaly během vzájemných jednáních, a to že při povolování těžby nebylo přihlédnuto k připomínkám české strany a polská strana postupovala v rozporu s evropským právem.

Stále platí to, že jsme připraveni s investorem dolu jednat o kompenzačních opatřeních a způsobech, jak ochránit zájmy českých obyvatel a životní prostředí, ve kterém žijí.

Děkuji Ministerstvu životního prostředí a Ministerstvu zahraničí za spolupráci v této záležitosti. Chtěl bych podotknout, že dveře k jednání jsou pro polskou stranu stále otevřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…