Hejtman Půta: Jedličkův ústav má nově rekonstruované sociální zázemí

28.08.2013 11:20

Rekonstrukce sociálního zařízení pro zaměstnance kuchyně Jedličkova ústavu v Liberci byla jednou z mnoha investičních akcí, které provádí Liberecký kraj. Dle rozpočtu si vyžádala finanční náklady ve výši 584.899 Kč bez DPH, které díky řádnému výběrovému řízení na dodavatele klesly na konečných 420.768,15 Kč bez DPH. Způsob použití finančních prostředků a kvalitu odvedené práce si dnes byl zkontrolovat také hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Hejtman Půta: Jedličkův ústav má nově rekonstruované sociální zázemí
Foto: Redakce
Popisek: Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

„Na základě vyjádření Krajské hygienické stanice Liberec hrozilo uzavření a odstavení části sociálního zázemí od kuchyně Jedličkova ústavu. Proto musel kraj přistoupit ke kompletní rekonstrukci sociálního zařízení. Bylo nutné provést úpravy se zásahem do TUV, studené vody a topení. Součástí rekonstrukce byly i dokončovací práce po sanaci zdiva z roku 2012 – podřezávka vnější obvodové zdi objektu kuchyně,“ vysvětlil hejtman, který si v doprovodu ředitele Jedličkova ústavu Vladimíra Ptáčka prohlédl celou stavbu.

Zhotovitel stavby byl vybrán na základě výběrového řízení, kam bylo přihlášeno celkem osm uchazečů. Hodnotící komisí byla jako nejvhodnější vybrána nabídka společnosti Pozemní stavitelství s. r. o. Liberec za nabídkovou cenu 420.768,15 Kč bez DPH, DPH 15 % (objekt pro sociální služby). Projektovou dokumentaci, kterou zadal a financoval Jedličkův ústav, zpracoval Ing. arch. Vladimír Balda.

Rekonstrukce byla financována z fondu investic příspěvkové organizace – nařízený odvod do kapitoly rozpočtu LK 920 14 – kapitálové výdaje odboru investic a správy nemovitého majetku.

„Celková doba rekonstrukce trvala cca dva měsíce. Stavba byla zahájena 13. 5. 2013 a dokončena ke 12. 7. 2013 s tím, že byla převzata do užívání s drobnými nedodělky nebránící užívání, které byly odstraněny do 31. 7. 2013,“ dodává ředitel Vladimír Ptáček.

Práce byly provedeny v souladu s projektovou dokumentací, na kontrolních dnech byl pravidelně přítomen i autorský dozor projektanta např. při upřesňování napojení na stávající rozvody kanalizace.

Po kontrole stavby si hejtman v doprovodu ředitele prohlédl prostory Jedličkova ústavu a seznámil se s jeho provozem a chodem. Vyslechl také problémy ústavu jako je například plánovaná revitalizace lesoparku v přilehlých prostorách ústavu, která by měla být financována z programu IPRM a realizována v příštím roce.

„Bylo by dobré, kdyby se realizace stihla co nejdříve v roce 2014. Jedličkův ústav bude slavit sté výročí od svého založení, takže bychom v lesoparku rádi uspořádali během roku množství společenských akcí v rámci tohoto výročí,“ dodal ředitel ústavu Ptáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…