Hejtman Půta: Záchranáři převzali nové sanitky

26.09.2018 22:41

Výjezdové skupiny Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje dostaly deset vozidel Rychlé lékařské pomoci a Rychlé zdravotnické pomoci v celkové hodnotě 41,5 milionu korun.

Hejtman Půta: Záchranáři převzali nové sanitky
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

Kraj na nákup nových vozidel přispěl ze svého rozpočtu částkou bezmála 28,3 milionu korun. Slavnostně si symbolicky klíčky od vozů převzali záchranáři včera na Soukenném náměstí v Liberci.

„Jsem nesmírně rád, že se nám ta auta podařilo koupit o něco lépe než minule. Navíc  je v nich všechno, co si záchranáři řekli, že potřebují. Například vzduchové odpružení,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.  ZZS LK uhradila přes 13 milionů korun z vlastního fondu investic. Finanční příspěvek kraje činil 28 280 000 korun.

Do flotily krajské příspěvkové organizace přibylo také deset vozidel značky Mercedes-Benz Sprinter. ZZS LK tak disponuje celkem třiceti vozidly této značky. Sanitky mají nejmodernější výbavu a budou také splňovat požadavky zaměstnanců záchranné služby, kteří měli možnost připomínkovat zadávací dokumentaci.

„Za dva poslední roky se podle mého názoru spolupráce kraje a záchranné služby velmi zlepšila. Myslím, že jedním z malých střípků v této mozaice jsou tyto krásné vozy,“ řekl Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví s tím, že vozidla jsou denně v terénu a při každém výjezdu musí být stoprocentně spolehlivá.

Sanitky dodala firma FOSAN s.r.o. Dalších 12 vozů dodá v dalších dvou letech.  Deset sanitek z celkového počtu bude mít i samonakládací nosítka s nosností až 300 kilogramů pro těžké pacienty. Zakázka vyjde ZZS LK celkem na 92 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.