Hejtman Půta: Změny přinesly pouze snížení dostupnosti a kvality služeb občanům

07.08.2019 5:28

Komentář na facebookovém profilu ke změnám organizační struktury pracovišť Finančního úřadu na území Libereckého kraje

Hejtman Půta: Změny přinesly pouze snížení dostupnosti a kvality služeb občanům
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

Generální finanční ředitelství rozeslalo v červenci pozvánku starostům měst Tanvald, Frýdlant a Město Nový Bor ke společnému jednání ve věci změny organizační struktury pracovišť Finančního úřadu na území Libereckého kraje. Po své desetileté zkušenosti z práce starosty velmi dobře vím, že by připravované změny přinesly pouze snížení dostupnosti a kvality služeb občanům ze strany pracovišť finančních úřadů.

Dva pracovníci ve dvou dnech v týdnu nejsou schopni obsáhnout dosavadní agendu. Návrh ke všemu míří na hospodářsky slabé oblasti, kde by se podle mého názoru měla naopak podpora státu zvýšit. Obrátil jsem se proto na paní ředitelku Richterovou a nabídl svou účast na připravovaném setkání, kde by měla Finanční správa ČR detailněji představit rozsah i časový harmonogram chystaných změn.

Získané informace bych následně předložil na Zastupitelstvu Liberecký kraj, kde by se k nim mohli otevřeně vyjádřit zastupitelé. Osobně navrhnu usnesení se zásadním nesouhlasem s plánovanými kroky. Zajímalo by mě, jak hodně se hledají personální úspory na generálním ředitelství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…