Hejtman Řihák: O letišti Vodochody chceme jednat s novými ministry

24.01.2014 15:17

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák a jeho náměstek pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád se ve čtvrtek 23. ledna zúčastnili prvního jednání pracovní komise k záměru rozšíření letiště Vodochody.

Hejtman Řihák: O letišti Vodochody chceme jednat s novými ministry
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Vedle zástupců krajské samosprávy jsou v komisi i zástupci občanských sdružení a obcí v okolí letiště.

„Oslovím nové ministry životního prostředí a dopravy se žádostí o schůzku ihned poté, až vláda premiéra Bohuslava Sobotky získá důvěru v Poslanecké sněmovně,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. „Oběma ministrům předložíme program, o čem s nimi budeme chtít jednat,“ doplnil náměstek hejtmana Marek Semerád.

Schůzky členů pracovní komise Středočeského kraje k záměru rozšíření letiště Vodochody s ministry dopravy a životního prostředí by se mohly uskutečnit na přelomu února a března. „Předběžně by na programu měl být návrh, aby ministerstvo životního prostředí revokovalo své rozhodnutí a zamítlo studii EIA, kterou vloni na podzim schválilo. S novým ministrem dopravy chceme jednat o vyhlášení hlukového pásma pro letiště ve Vodochodech,“ konstatoval hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…