Hejtman Schiller: Program DofE má nové absolventy

01.02.2023 5:35

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se již podruhé uskutečnila slavnostní ceremonie úspěšných absolventů Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE), kteří obdrželi z rukou zástupců kraje i organizátorů programu DofE certifikát a odznak.

Hejtman Schiller: Program DofE má nové absolventy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Absolventy, jejich vedoucí a pedagogy přišli osobně podpořit hejtman Jan Schiller, radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

Do programu DofE se již zapojilo přes 300 škol a institucí po celé republice. V Ústeckém kraji to jsou dvě desítky škol. Na úřadě bylo oceněno 56 dětí bronzovou a stříbrnou úrovní (např. z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem, Podkrušnohorského gymnázia Most, Gymnázia Teplice, Gymnázia Josefa Jungmanna Litoměřice či ze Základní školy Elišky Krásnohorské v Ústí nad Labem).

„Jsem rád, že jsme se zde opět sešli, abychom předali ocenění novým absolventům programu DofE. Chtěl bych vám moc poděkovat za to, že jste se zapojili do tohoto programu, a zároveň vám pogratulovat za to, že jste byli tak úspěšní. Doufám, že budete dále pokračovat v práci, kterou jste začali. Uvidíte, že DofE pro vás bude mít v budoucnu velký přínos. Bylo by skvělé, kdyby se tento program rozšířil i mezi další žáky,“ promluvil k oceněným hejtman Jan Schiller.

„Přála bych si, abyste v tomto programu pokračovali a našli v něm smysl života. Když se ohlédnu za tím, čeho jste dosáhli, musím zdůraznit, že jste úžasní mladí lidé, které Ústecký kraj potřebuje. Doufám, že vám podobných bude stále více a více,“ přála by si radní Jindra Zalabáková.

Vzdělávací program DofE pomáhá mladým lidem lépe poznat sama sebe, získat nové dovednosti a vytrvat. Přináší jim možnost zapojit se do osvědčeného programu, který založil princ Philip, vévoda z Edinburghu. Spočívá v tom, že se mladí lidé ve věku od 14 do 24 let alespoň 1 hodinu týdně věnují aktivitám ze tří oblastí (pohyb, dovednost a dobrovolnictví). U každé aktivity si stanoví určitý cíl, který je bude motivovat a posouvat dál. Na závěr ještě absolvují týmovou expedici v přírodě. Délka trvání programu záleží na tom, kterou úroveň si účastníci programu zvolí. Na výběr je bronzová, stříbrná a zlatá.

Spolupráce mezi Ústeckým krajem a DofE funguje od roku 2021, kdy hejtman Jan Schiller podepsal memorandum o spolupráci. V rámci programu může být organizacím zřizovaným Ústeckým krajem poskytnut finanční příspěvek až do výše 10 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky