Hejtman Schrek: Mobilní očkovací karavan zastaví v pěti městech

22.08.2021 12:23

Kraj Vysočina na svém území už nyní pilotně nabízí mobilní očkování bez registrace.

Hejtman Schrek: Mobilní očkovací karavan zastaví v pěti městech
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

„Mobilní očkovací tým neziskové organizace Podané ruce, který s Krajem Vysočina spolupracoval už v minulosti při očkování imobilních občanů, bude k dispozici po dobu tří dnů ve vybraných lokalitách východní části regionu. Postupně bude očkování nabídnuto na zastávkách v Bystřici nad Pernštejnem, Moravských Budějovicích a Jaroměřicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši. Lokality jsme vybrali po konzultaci s krajským koordinátorem s přihlédnutím k současné proočkovanosti a vzdálenosti měst od velkých očkovacích center. Zájem veřejnosti následně vyhodnotíme a zvážíme, zda mobilní tým využijeme případně i v dalších lokalitách,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Zájemci o očkování v mobilním centru nemusí nic dopředu vyplňovat, nikam se hlásit, stačí pouze přijít na určené místo a s sebou si vzít občanský průkaz a kartičku pojištěnce. Veškerou administrativu spojenou s očkováním na místě provedou přítomní administrátoři.

Harmonogram mobilního očkování bez registrace v Kraji Vysočina

neděle 22. srpna 2021:
10:00–18:00 Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí, amfiteátr

pondělí 23. srpna 2021:
9:00–12:00 Moravské Budějovice, Purcnerova ulice, parkoviště naproti Městskému kulturnímu středisku Beseda
14:00–19:00 Jaroměřice nad Rokytnou, Komenského náměstí, parkoviště před Hotelem Opera

úterý 24. srpna 2021:
9:00–12:00 Náměšť nad Oslavou, Žerotínova ulice, parkoviště před Domem dětí a mládeže
14:00–19:00 Velká Bíteš, Masarykovo náměstí, parkoviště před radnicí

Očkovací vakcína dle okolností a dostupnosti: jednodávková Johnson & Johnson pro 18+ nebo dvoudávková vakcína Moderna pro 16+.

Nabídkou očkování bez registrace a mobilního očkování chce vedení Kraje Vysočina oslovit prozatím nerozhodnuté občany a zároveň usnadnit přístup k získání vakcíny. Jak informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, je aktuální proočkovanost populace Vysočiny přibližně 60%, což region staví do čela pomyslné statistické tabulky. Ambicí vedení kraje je nyní dosáhnout minimálně 70% proočkovanosti.

„Mobilním očkováním chceme vyjít vstříc občanům, kteří nechtějí za vakcínou cestovat. Pro nerozhodnuté, kteří ještě váhají, je tu možnost v klidu probrat všechny nezodpovězené otázky s přítomnými zdravotníky,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Vedení Kraje Vysočina i touto cestou velice děkuji samosprávám měst na trase mobilního očkování za pomoc s organizací a logistikou v konkrétních místech.

Vedení Kraje Vysočina oceňuje rychlou operativu měst, díky které nedošlo k posunutí rychlých termínů mobilního očkování.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu