Hejtman Schrek: Mobilní očkovací karavan zastaví v pěti městech

22.08.2021 12:23

Kraj Vysočina na svém území už nyní pilotně nabízí mobilní očkování bez registrace.

Hejtman Schrek: Mobilní očkovací karavan zastaví v pěti městech
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

„Mobilní očkovací tým neziskové organizace Podané ruce, který s Krajem Vysočina spolupracoval už v minulosti při očkování imobilních občanů, bude k dispozici po dobu tří dnů ve vybraných lokalitách východní části regionu. Postupně bude očkování nabídnuto na zastávkách v Bystřici nad Pernštejnem, Moravských Budějovicích a Jaroměřicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši. Lokality jsme vybrali po konzultaci s krajským koordinátorem s přihlédnutím k současné proočkovanosti a vzdálenosti měst od velkých očkovacích center. Zájem veřejnosti následně vyhodnotíme a zvážíme, zda mobilní tým využijeme případně i v dalších lokalitách,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Zájemci o očkování v mobilním centru nemusí nic dopředu vyplňovat, nikam se hlásit, stačí pouze přijít na určené místo a s sebou si vzít občanský průkaz a kartičku pojištěnce. Veškerou administrativu spojenou s očkováním na místě provedou přítomní administrátoři.

Harmonogram mobilního očkování bez registrace v Kraji Vysočina

neděle 22. srpna 2021:
10:00–18:00 Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí, amfiteátr

pondělí 23. srpna 2021:
9:00–12:00 Moravské Budějovice, Purcnerova ulice, parkoviště naproti Městskému kulturnímu středisku Beseda
14:00–19:00 Jaroměřice nad Rokytnou, Komenského náměstí, parkoviště před Hotelem Opera

úterý 24. srpna 2021:
9:00–12:00 Náměšť nad Oslavou, Žerotínova ulice, parkoviště před Domem dětí a mládeže
14:00–19:00 Velká Bíteš, Masarykovo náměstí, parkoviště před radnicí

Očkovací vakcína dle okolností a dostupnosti: jednodávková Johnson & Johnson pro 18+ nebo dvoudávková vakcína Moderna pro 16+.

Nabídkou očkování bez registrace a mobilního očkování chce vedení Kraje Vysočina oslovit prozatím nerozhodnuté občany a zároveň usnadnit přístup k získání vakcíny. Jak informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, je aktuální proočkovanost populace Vysočiny přibližně 60%, což region staví do čela pomyslné statistické tabulky. Ambicí vedení kraje je nyní dosáhnout minimálně 70% proočkovanosti.

„Mobilním očkováním chceme vyjít vstříc občanům, kteří nechtějí za vakcínou cestovat. Pro nerozhodnuté, kteří ještě váhají, je tu možnost v klidu probrat všechny nezodpovězené otázky s přítomnými zdravotníky,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Vedení Kraje Vysočina i touto cestou velice děkuji samosprávám měst na trase mobilního očkování za pomoc s organizací a logistikou v konkrétních místech.

Vedení Kraje Vysočina oceňuje rychlou operativu měst, díky které nedošlo k posunutí rychlých termínů mobilního očkování.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.