Hejtman Schrek: Setkání s maršálkem Senátu Polské republiky Grodzkým

24.04.2022 9:18 | Tisková zpráva

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek 21. dubna 2022 přijal v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě maršálka Senátu Polské republiky J.E. Tomasze Grodzkého, který je v České republice společně s delegací polských senátorů na pozvání předsedy Senátu PČR Miloše Vystrčila.

Hejtman Schrek: Setkání s maršálkem Senátu Polské republiky Grodzkým
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Oficiálního setkání se účastnila dále náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová a primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Delegace polského Senátu se zajímala především o fungování a specifika řízení českých a moravských krajů z pohledu přenesené státní správy a samosprávy. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek hostům velice podrobně referoval o financování a řízení krajských příspěvkových organizací, především pak nemocnic a škol vč. způsobů jmenování jejich statutárních zástupců.

Partnery na polské straně má v současné době krajský Domov důchodců Proseč u Pošné. Krajská knihovna Vysočiny navázala v roce 2017 spolupráci s knihovnou v polském Lešně. Jedná se o instituci Miejska Biblioteka Publiczna Stanisława Grochowiaka v Lešně.

Delegace polského Senátu doprovázená Milošem Vystrčilem pokračovala programem v historické Telči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…