Hejtman Schrek: Veřejnost ve Žďáře nad Sázavou další kapacity pro sport jistě ocení

23.04.2022 21:29

Kraj staví velkou sportovní halu ve Žďáře nad Sázavou. Za rok v červnu se otevře středním školám i veřejnosti

Hejtman Schrek: Veřejnost ve Žďáře nad Sázavou další kapacity pro sport jistě ocení
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Stavba nové sportovní haly na Studentské ulici ve Žďáře nad Sázavou přijde Kraj Vysočina na 136 miliónů korun vč. DPH. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42649 lidí
Více než dvaceti miliony korun ji podpoří i město Žďár na Sázavou. Novostavba bude hotová v červnu příštího roku a kromě hlavní haly nabídne i dva menší cvičební sálky. „Péče o zdraví včetně prevence spojené se zdravým životním stylem je jednou z našich priorit. Veřejnost ve Žďáře nad Sázavou další kapacity pro sport jistě ocení,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Stavba nové sportovní haly vyřeší absenci kapacit pro výuku tělesno výchovy  VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou i Gymnázia Žďár nad Sázavou. Vedle středoškoláků bude nové sportovní zázemí využívat i žďárská veřejnost a sportovní kluby. Jak uvedl starosta města Martin Mrkos – ve Žďáře funguje více než čtyřicítka sportovních klubů a spolků, díky kterým je sport ve městě dominantní a lidé si k němu umí najít cestu.

„Sportovní hala o půdorysu 55 na 47 metrů bude vysoká něco málo přes 11 metrů. Hlavní objekt bude přizpůsoben pro provozování  florbalu, basketbalu, volejbalu, házené a tenisu. K severní straně je k tělocvičně přisazen obdélníkový prostor sloužící jako lezecká stěna. K dispozici bude hned několik šaten s umývárnami, zázemí pro učitele, technické prostory, nářaďovny. Projekt počítá i se zázemím pro fandící veřejnost – galerií a kapacitou 60 diváků s výhledem do sportovní haly,“ popsal Karel Janoušek, radní Kraje Vysočina pro oblast majetku. V tělocvičně, v malém i velkém cvičebním sále je navržena sportovní odpružená šetrná podlaha, před kolaudací bude opatřena vyznačením už zmíněných hřišť. Všechny sály budou obloženy akustickými panely. Část střechy bude tzv. zelená. Venkovní úprava hlavního objektu umožní prorůstání popínavých rostlin – využita bude trelážová síť. Objekt je bezbariérový, propojený se stávajícími objekty průmyslové školy.

Stavbu provádí společnost PKS Stavby Žďár nad Sázavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…