Hejtman Šimek: Chceme zajistit další fungování venkovských prodejen potravin

21.06.2018 17:14

Do celkem 51 obcí jižní Moravy zamíří dotace na podporu provozu venkovských prodejen. Rozdělení částky dvou milionů korun schválilo krajské zastupitelstvo na svém zasedání 21. června 2018.

Hejtman Šimek: Chceme zajistit další fungování venkovských prodejen potravin
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

„Jedná se o jeden z řady krajských dotačních programů určených pro obce, tento konkrétní je v letošním roce vypsaný poprvé. Našim cílem je zachovat základní funkce poskytovaných služeb na venkově a udržet kvalitu života venkovských obyvatel. Reagujeme tímto mimo jiné na podněty starostů malých obcí. Chceme zajistit další fungování venkovských prodejen potravin v místech, kde jediný obchod bez podpory obce není schopen pokračovat v provozu. Jsem rád, že se ukázalo, že zájem ze strany obcí je velký a že již v letošním roce podpoříme více než 50 prodejen,“ konstatoval hejtman Bohumil Šimek.

Pro letošek byly na dotační program s celým názvem Podpora provozu venkovských prodejen v Jihomoravském kraji pro rok 2018 vyčleněny z rozpočtu kraje 2 miliony korun.

Cílovou skupinou nového dotačního programu jsou obce do 750 obyvatel s jedinou prodejnou potravin. Při samotném rozhodování o udělení dotace byly bodově zvýhodňovány ty menší z nich. Neuspokojeno zůstalo 8 žádostí s celkovou požadovanou částkou podpory 431 000 Kč z důvodu souběhu nízkého počtu dosažených bodů a vyčerpání alokace finančních prostředků na dotační program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…