Hejtman Šimek: Děkuji všem, kteří o víkendu pracovali, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst

22.03.2020 20:54

Dnes ve večerních hodinách dorazila do Jihomoravského kraje další dodávka OOP z centrální distribuce. Celkem se jedná od 65 tisíc kusů respirátorů FFP2 a 322 tisíc ochranných roušek.

Hejtman Šimek: Děkuji všem, kteří o víkendu pracovali, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst
Foto: archiv Jihomoravského kraje
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Stejně jako při první várce respirátorů budou i tyto ochranné prostředky rozděleny dle nastaveného algoritmu do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji a dále na obce s rozšířenou působností, které je podle připravených seznamů rozdělí zdravotnickým odbornostem v regionu. Rozdělení OOP bude probíhat dnes večer a zítra během dne budou Hasičským záchranným sborem JMK rozvezeny na místa určení. Zdravotnické ambulance budou opět kontaktovány pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností a vyzváni k vyzvednutí OOP.

„S ohledem na to, že v této dodávce je celkově vyšší počet ochranných prostředků, část z nich poputuje tentokrát i do sociálních služeb. Děkuji všem, kteří o tomto víkendu pracovali na tom, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst. A prosím zároveň všechny o trpělivost a solidaritu,“ komentoval hejtman Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).