Hejtman Šimek: Děkuji všem, kteří o víkendu pracovali, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst

22.03.2020 20:54

Dnes ve večerních hodinách dorazila do Jihomoravského kraje další dodávka OOP z centrální distribuce. Celkem se jedná od 65 tisíc kusů respirátorů FFP2 a 322 tisíc ochranných roušek.

Hejtman Šimek: Děkuji všem, kteří o víkendu pracovali, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst
Foto: archiv Jihomoravského kraje
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Stejně jako při první várce respirátorů budou i tyto ochranné prostředky rozděleny dle nastaveného algoritmu do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji a dále na obce s rozšířenou působností, které je podle připravených seznamů rozdělí zdravotnickým odbornostem v regionu. Rozdělení OOP bude probíhat dnes večer a zítra během dne budou Hasičským záchranným sborem JMK rozvezeny na místa určení. Zdravotnické ambulance budou opět kontaktovány pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností a vyzváni k vyzvednutí OOP.

„S ohledem na to, že v této dodávce je celkově vyšší počet ochranných prostředků, část z nich poputuje tentokrát i do sociálních služeb. Děkuji všem, kteří o tomto víkendu pracovali na tom, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst. A prosím zároveň všechny o trpělivost a solidaritu,“ komentoval hejtman Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…