Hejtman Šimek: První etapa rekonstrukce v Nemocnici Vyškov je dokončena

29.06.2020 7:32

První etapa stavby Rekonstrukce budovy ORL a neurologie ve vyškovské nemocnici byla dokončena v pátek 26. června 2020. Veřejná zakázka zahrnuje opravu čtyřpodlažní budovy B2 a dostavbu spojovací vertikály mezi budovou B2 a kaplí.

Hejtman Šimek: První etapa rekonstrukce v Nemocnici Vyškov je dokončena
Foto: archiv Jihomoravského kraje
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

V objektu najde své místo oddělení léčebné rehabilitace, dvě oddělení neurologie a v suterénu archiv a technické zázemí. Rekonstrukci uhradil zřizovatel nemocnice Jihomoravský kraj. Zhotovitelem stavby je brněnská společnost KALÁB.

Ve zrekonstruované budově B2 jsou podle moderních standardů řešeny dispozice pokojů neurologického oddělení (dvou a třílůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením), dále i provozní a personální zázemí (vyšetřovna, stanoviště sester s navazující denní místností, přípravna, čistící místnost, lázeň pacientů, zázemí lékařů i denní místnost pro pacienty). Uspořádání Centra léčebné rehabilitace z velké části kopíruje dispozici horních podlaží, avšak s tím rozdílem, že na místě dvoulůžkových pokojů na severní straně východního traktu bude elektroléčba a tělocvična, na níž v přístavbě naváže místnost pro individuální cvičení. Nová komunikační vertikála pak zajišťuje propojení všech podlaží schodištěm a novým lůžkovým výtahem. U přiléhající kaple byla provedena oprava vnější fasády a střechy a dále byl zřízen bezbariérový přístup. Celá budova je nově vybavena vestavěným i volně stojícím nábytek, potřebnou zdravotnickou technikou i nezbytným IT vybavením.

Anketa

Má smysl existence Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 18554 lidí

„Jedná se o jednu z největších investic Jihomoravského kraje do krajského nemocničního zařízení. Tato etapa rekonstrukce nemocnice navazuje na neurologickou jednotku intenzivní péče s moderními přístroji pro vybavení iktových center, která se nachází v bloku B1. Jednotlivá pracoviště nyní splňují soudobé požadavky, jež jsou na zdravotnická zařízení tohoto typu kladeny,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

„V příštích dnech dojde k přesunu oddělení neurologie a léčebné rehabilitace do nových prostor a následně bude zahájena druhá etapa rekonstrukce, která zahrnuje částečnou opravu objektu C1. Zde vzniknou nově zrekonstruované prostory především pro lůžkové oddělení ORL. Tato část rekonstrukce bude velmi náročná jak pro zhotovitele, tak pro nemocnici, protože bude probíhat za plného provozu všech oddělení v celé budově. Jihomoravský kraj by chtěl investici zvládnout do konce roku 2020,“ doplnil radní pro zdravotnictví Milan Vojta.

Nemocnice Vyškov poskytuje v okrese léčebnou péči zhruba pro 90.000 obyvatel. Zřizovatelem je Jihomoravský kraj, který kromě vyškovské nemocnice provozuje i nemocnice ve Znojmě, Ivančicích, Letovicích, Břeclavi, Hustopečích, Tišnově, Hodoníně a Kyjově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…