Hejtman Šimek: Za tři roky náš úřad vybral téměř čtyři tuny potravin

20.03.2017 18:36

Celkem 1 277 kg masových konzerv, těstovin, rýže, piškotů, cukru, oleje a dalších potravin shromáždili zaměstnanci Jihomoravského kraje v rámci třetího ročníku potravinové sbírky.

Hejtman Šimek: Za tři roky náš úřad vybral téměř čtyři tuny potravin
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Symbolický certifikát s výtěžkem téměř 1,3 tuny trvanlivých potravin předal v pondělí 20. března 2017 hejtman Bohumil Šimek řediteli Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj Pavlu Kosorinovi. Za tři roky tak kraj přispěl téměř čtyřmi tunami potravin.

Letošního ročníku se zúčastnili nejen zaměstnanci krajského úřadu a příspěvkové organizace ze sociální oblasti, ale také organizace ze školství a zdravotnictví. „Jsme společensky odpovědný kraj, a proto se již třetím rokem zapojujeme do sbírky pro Potravinovou banku. Za tři roky náš úřad vybral téměř čtyři tuny potravin. Této sbírce předcházela únorová sbírka nepotřebného šatstva pro potřebné, ta vynesla tři plná auta se stovkami kusů oblečení a bot, které pomohou desítkám lidí. Děkuji všem zaměstnancům krajského úřadu i našich příspěvkových organizací, kteří se do těchto sbírek aktivně zapojují,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Letošní potravinová sbírka se konala ve dnech 1. až 17. března 2017. Jako každý rok lidé přinášeli trvanlivé potraviny, především čaj, sirup, kávu, mouku, rýži, těstoviny, luštěniny, piškoty, sušenky, konzervy, paštiky, dětské výživy, instantní polévky a olej. Do sbírky bylo možné přispět i finančně.

Podnětem k  vyhlášení úplně první potravinové sbírky bylo plánované otevření skladu Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj (13. února 2015 v bývalých židenických kasárnách). Zde je možné skladovat a následně prostřednictvím místních organizací bezplatně distribuovat potraviny chudým a potřebným lidem. Cílem spolku Potravinová banka pro Brno a Jihomoravský kraj je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami.

Více informací o projektu Potravinová banka naleznete na http://www.foodbankbrno.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…