Hejtman Štěpán: Kraj bude distribuovat ochranné pomůcky pro nemocnice a praktické lékaře

11.03.2020 9:41

Bezpečnostní rada kraje v úterý 10. 3. jednala o novém vládním nařízení o uzavření škol a zákazu akcí nad 100 osob.

Hejtman Štěpán: Kraj bude distribuovat ochranné pomůcky pro nemocnice a praktické lékaře
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Jedním z témat bylo i rozdělení roušek a respirátorů, které v tomto týdnu centrálně nakupuje ministerstvo zdravotnictví a dodá na několik desítek odběrných míst v ČR. Královéhradecký kraj toto místo oznámí do konce týdne.

„Dnes jsme podle požadavku ministerstva zdravotnictví informovali o počtu ochranných pomůcek pro záchranáře, praktické lékaře a další poskytovatele zdravotnických služeb. Aktuálně potřebujeme 200 tisíc roušek na jeden měsíc,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán.

Ochranné pomůcky kraj rozdělí zdravotnické záchranné službě, krajským a soukromým nemocnicím, praktickým lékařům pro dospělé i děti a dorost, ambulantním specialistům, stomatologům a lékárníkům.

Informační linku zajistí Královéhradecký kraj. „Dotazy v souvislosti s distribucí ochranných prostředků pro lékaře budeme zodpovídat telefonicky, e-mailem nebo skrze sociální sítě Královéhradeckého kraje. Distribuční místa a další informace zveřejníme do konce týdne. Následně vyzveme poskytovatele služeb, kterých se to týká, aby si ochranné pomůcky vyzvedli,“ doplnil hejtman Štěpán.

Na základě vládního nařízení se od 10. 3. od 18.00 zakazují sportovní, kulturní, náboženské a další hromadné akce s účastí nad 100 osob. Od 11. března se ruší výuka na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách. Neplatí to pro mateřské školy. Zákaz platí do odvolání, vláda bude situaci průběžně vyhodnocovat.

Mimořádná opatření vláda vydává v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě.

„Informovali jsme ředitele škol a školských zařízení bez ohledu na zřizovatele a také obce s rozšířenou působností. Všechny informace zveřejňujeme také na webových stránkách kraje i na sociálních sítích,“ doplnil hejtman Štěpán.

ZDE najdete průběžně aktualizovaný seznam o rušených akcích a omezeních provozů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích