Hejtman Štěpán: Královéhradecký kraj podpořil více žadatelů o kotlíkovou dotaci

01.08.2019 21:33

Královéhradecký kraj letos v květnu vyhlásil další výzvu k předkládání žádostí o kotlíkovou dotaci. Původně schválená alokace byla pět milionů korun, vedení kraje ji ale díky prostředkům uspořeným z předcházejících výzev navýšilo o zhruba 2,2 milionu korun. Peníze kraj rozdělí mezi 62 žadatelů.

Hejtman Štěpán: Královéhradecký kraj podpořil více žadatelů o kotlíkovou dotaci
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Ve stanovené lhůtě podali uchazeči 90 žádostí o podporu v celkové hodnotě přes deset milionů korun. Dotační podmínky splnilo 84 z nich. Po navýšení alokace na zhruba 7,2 milionu je možné uspokojit 62 žadatelů o dotaci.

„Peníze se daří uspořit díky tomu, že někteří žadatelé si nakonec výměnu kotle rozmyslí, nedočerpají celou přidělenou částku nebo nesplní podmínky pro proplacení dotace. My samozřejmě chceme, aby se uspokojilo co nejvíce žadatelů, což přispěje ke zlepšení kvality ovzduší v našem kraji a 62 míst, která budou méně zatěžovat životní prostředí, jsou toho důkazem," říká hejtman Jiří Štěpán.

Další šanci získat peníze na výměnu nevyhovujícího kotle budou mít jejich majitelé již v září. Registrace pořadových čísel proběhne 11. 9. od 10 hodin prostřednictvím dotačního portálu. Královéhradecký kraj rozdělí v této vlně mezi žadatele 150 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.