Hejtman Suchánek: Podpora sportu tvoří jednu z důležitých položek krajského rozpočtu

27.01.2023 6:37 | Tisková zpráva

Podpora sportu, jako jedna z priorit Olomouckého kraje, se i letos promítne do dotačního balíčku. Sportovci i jejich kluby se tak mohou spolehnout na to, že je hejtmanství nenechá na holičkách. Do sportu může přitéct více než 100 miliónů korun.

Hejtman Suchánek: Podpora sportu tvoří jednu z důležitých položek krajského rozpočtu
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

„Podpora sportu tvoří jednu z důležitých položek krajského rozpočtu na rok 2023. Dotace jsou nastaveny tak, abychom podpořili jak profesionální sportovce a kluby, tak třeba i ty, kteří sportují ve volném čase a jen pro radost z pohybu,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

V programu na podporu sportovní činnosti i sportování mládeže a dětí už kraj rozdělil kolem padesáti miliónů korun. Další dotace půjdou na získávání trenérských licencí, organizátorům sportovních akcí i úspěšným krajským reprezentantům. „Sport chápeme jako jeden z pilířů společnosti. Proto na jeho podporu klademe tak velký důraz,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Olomoucký kraj zadotuje také výstavbu a rekonstrukci sportovišť, které do plánu investic zařadila Národní sportovní agentura. Velkou váhu přikládá hejtmanství také podpoře hendikepovaných sportovců. „Neděláme žádné rozdíly mezi sporty – podporujeme jak ty masové, tak i ty, které tak rozšířené nejsou, ale mají svoje příznivce. Jde nám o to, abychom postupovali maximálně spravedlivě,“ dodal Zácha.

Mezi další dotační programy, které ještě letos kraj chystá vyhlásit, jsou například ty, jež obcím pomohou financovat vlastní sportoviště nebo dotační tituly zaměřené na rekreační sportování a zdravý pohyb dětí.

Zájemci o dotace v aktuálních programech mohou podávat žádosti do 27. ledna. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.