Hejtman Zimola: Jihočeští záchranáři mohou získat 25 nových sanitek

21.03.2014 16:55

Zhruba 25 nových sanitek má naději získat Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje (ZZS JčK). O finanční prostředky na jejich nákup bude usilovat v rámci výzvy Integrovaného operačního programu (IOP).

Hejtman Zimola: Jihočeští záchranáři mohou získat 25 nových sanitek
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Program vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Kraje se v něm mohou ucházet o dotaci ve výši až 70 milionů korun.

„Kromě výměny sanitek je operační program rovněž zaměřen na zavedení nových informačních a datových technologií do vozidel zdravotnické záchranné služby. Ta má umožnit nejen jejich lepší komunikaci s operačním střediskem, ale zejména kvalitní datové spojení se všemi nemocnicemi v Jihočeském kraji, případně s nemocnicemi a specializovanými centry v krajích okolních,“ upřesnil jihočeský hejtman Jiří Zimola s tím, že se jedná o další vzorový případ toho, jak je kraj briskně připravený využívat nabízené dotace.

Výdaje na nákup nových sanitních vozů pak z 85 procent pokryjí peníze od MMR a zbylých 15 procent uvolní kraj. Pokud ZZS JčK se svou žádostí uspěje, mohla by nové sanity mít během roku 2015.

„Nákupem nových sanitních vozů se rovněž snažíme snížit cyklus jejich obměny ze zhruba osmi na pět až šest let. Tak, jak je to obvyklé v okolních evropských státech,“ dodal Zimola.

ZZS JčK působí na území o rozloze 10 056 km2. Kromě sedmi osobních vozů pořízených kvůli Rendez - Vous systému využívá zhruba 60 normálních sanit a dalších šest má v záloze. Od roku 2005 je jejím zřizovatelem Jihočeský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…