Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Kyselka byla oceněna především za aktivity obce

21.10.2019 4:33

Na začátku října byly v prostorách Valdštejnského paláce slavnostně vyhlášeny výsledky celostátní soutěže Zelená stuha České republiky 2019, která si klade za cíl ocenit dobrou praxi obcí v oblasti péče o přírodní a kulturní hodnoty veřejného prostoru a krajiny. Mezi oceněnými nechyběl ani zástupce Karlovarského kraje. Skvělého úspěchu dosáhla obec Kyselka, jež si ze soutěže odnesla třetí místo.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Kyselka byla oceněna především za aktivity obce
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Kyselka byla oceněna především za aktivity obce v oblasti péče o veřejná prostranství a při obnově historického kulturního dědictví. „Mám z toho velikou radost, moc moc blahopřeji panu starostovi, vedení obce a především všem občanům, protože je to jejich zásluha, že obec dosáhla takového výsledku. Každý, kdo v Kyselce byl, určitě viděl, jak se v obci pečuje o zeleň a čistotu, a jak se daří pokračovat v obnově bývalých lázní a dalších míst. Dík patří také místním spolkům a organizacím,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže, která je součástí celorepublikového klání Vesnice roku, si převzalo ocenění celkem deset obcí. Vítězem a držitelem Zelené stuhy České republiky 2019 se stala obec Dobrochov z Olomouckého kraje. Na druhém místě se pak umístila obec Velatice z Jihomoravského kraje. Garantem tohoto ocenění a spoluvyhlašovatelem soutěže Vesnice roku je Ministerstvo životního prostředí. Organizaci akce zajišťuje Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…