Hejtmanka Mračková Vildumetzová jednala v Rusku o letecké lince a o studentských stážích

06.10.2018 13:06

?Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová absolvovala v uplynulých dnech sérii jednání v ruském Jekatěrinburgu.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová jednala v Rusku o letecké lince a o studentských stážích
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Cílem její pracovní cesty bylo dosáhnout opětovného zavedení letecké linky z Karlových Varů do Jekatěrinburgu a dohodnout se na výměnných stážích studentů středních a vysokých škol.

V Jekatěrinburgu přijal delegaci z Karlovarského kraje první zástupce gubernátora Sverdlovské oblasti Alexej Valerjevič Orlov. Během setkání se hovořilo o záměru zvýšit počet ruských turistů a lázeňských hostů v našem regionu, což by uvítali hoteliéři z našich lázeňských měst i poskytovatelé navazujících služeb. Řešila se také možnost výměnných stáží pro žáky studující především gastroobory a obory zaměřené na hotelnictví i cestovní ruch. Vedení oblasti vyjádřilo snahám Karlovarského kraje maximální podporu. „Chtěli jsme zdůraznit, že ruský turista je velmi důležitý pro naše lázeňství, a proto se snažíme obnovit provoz na lince Karlovy Vary – Jekatěrinburg. Nabídku karlovarského mezinárodního letiště a krásy regionu jsme také prezentovali i místním touroperátorům, zástupcům uralských aerolinek i představitelům Uralské asociace cestovního ruchu,“ uvedla Jana  Mračková Vildumetzová. S dopravci Ural Airlines a České aerolinie se domluvila, že kraj dodá veškeré statistické údaje týkající se karlovarského letiště a ona sama bude usilovat o podporu českého prezidenta ve věci úzké spolupráce obou regionů.

Společně s krajským radním Jaroslavem Bradáčem se hejtmanka sešla také s prvním prorektorem Uralské federální univerzity Dmitrijem Vitaljevičem Bugrovem a se zástupci Ministerstva všeobecného a odborného vzdělávání Sverdlovské oblasti. Jednalo se o výměnných stážích studentů a jejich dalším uplatnění. „Diskuse se nesla ve velmi věcném duchu, o stáže studentů je velký zájem a nyní je na nás, aby vedení kraje už přímo řešilo další postup s konkrétními školami, které by studenty na stáže vysílaly. Další formou spolupráce by byly stáže organizované hospodářskou komorou, ta by je studentům domluvila přímo ve firmách v našem kraji,“ upřesnila hejtmanka s tím, že jednání v Jekatěrinburgu přitom považuje za velmi přínosné. „Musíme teď ale úspěšně započaté záměry dotáhnout do konce a uvést je do života,“ dodala. Během své krátké pracovní cesty se Jana Mračková Vildumetzová také poklonila památce československých legionářů u památníku na Michajlovském hřbitově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…