Hejtmanka Pokorná Jermanová: Dotačního programu se v kraji každoročně účastní kolem 20 tisíc dětí a mládeže

04.03.2019 22:41

Neziskové organizace, které se věnují činnosti dětí a mládeže a asociace školních a sportovních klubů, dostanou od kraje finanční podporu.

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Dotačního programu se v kraji každoročně účastní kolem 20 tisíc dětí a mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Rada Středočeského kraje schválila vyhlášení dotačního programu na podporu dětí a mládeže pro letošní rok.  K rozdělení je připraveno celkem 4,852 milionu korun, z nichž větší část, 3,152 milionu korun, kraj získal z dotačního programu Ministerstva školství a mládeže ČR. Zbylých 1,7 milionu poskytne ze svého rozpočtu.

„Dotačního programu se ve Středočeském kraji každoročně účastní kolem 20 tisíc dětí a mládeže. Proto nás těší, že jsme peníze z dotačního programu Ministerstva školství a mládeže získali i letos. Oceňujeme také, že došlo k výraznému navýšení částky ze strany MŠMT a rádi jsme ji navýšili i z naší strany, protože jsme přesvědčeni o tom, že nestátním neziskovým organizacím a nově i asociacím školních sportovních klubů, celoročně pracujícím s dětmi a mládeží, můžeme společně skutečně účinně pomoci,“ komentovala rozhodnutí rady hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Na základě vyhlášené krajské výzvy dotačního řízení budou moci na podporu své činnosti žádat o finanční příspěvek různé spolky, ústavy, obecně prospěšné společnosti a AŠSK vzniklé nejméně jeden rok před datem uzávěrky přijímání žádostí do krajské výzvy.

„Dotační program bude zveřejněn na úřední desce kraje a webových stránkách oddělení mládeže a sportu 11. března a žádosti o finanční podporu začne kraj přijímat od 10. 4. 2019,“ informoval radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO).

Výše dotace na jednoho žadatele byla, podle radního M. Draxlera, v letošním roce navýšena až na 200 tisíc korun a může činit maximálně 70 procent uznatelných nákladů projektu žadatele. Zbylé náklady bude muset žadatel uhradit sám. „Uzávěrka příjmu žádostí o dotaci je stanovena na 19. dubna do 16 hodin. Následovat bude vyhodnocení žádostí hodnotící komisí, a jakmile úspěšné žadatele o dotaci schválí Rada kraje, budou přibližně v polovině měsíce června připraveny k podpisu smlouvy s úspěšnými žadateli,“ přiblížil následný průběh dotačního řízení radní Draxler.

Žádost o poskytnutí dotace v rámci dotačního programu „Podpora dětí a mládeže ve Středočeském kraji 2019“ je součástí vyhlášeného programu a bude ke stažení na krajských webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.