Hejtmanka Pokorná Jermanová: Opravy silnic si vyžádaly 230 milionů korun

06.08.2019 7:34

V měsíci květnu a červnu provedli silničáři opravy škod, které napáchala na středočeských vozovkách druhé a třetí třídy letošní zima. Celkem šlo o 119 dopravních staveb o celkové délce 98,7 kilometru.

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Opravy silnic si vyžádaly 230 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Opravy si vyžádaly celkem 230 milionů korun. Tyto nezbytné finanční prostředky na ně poskytl Středočeský kraj ze svého rozpočtu,“ sdělila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Prováděny byly zejména velkoplošné výspravy, místy lokálního charakteru, formou frézování asfaltových vrstev a lokální sanace podkladových vrstev. Následovala pokládka obrusné vrstvy a obnovou prošlo i dopravní značení opravovaných úseků. Opravy probíhaly v rámci všech cestmistrovství v kraji.

Podle informací pracovníků KSÚS SK několik oprav dosud nebylo provedeno z důvodu složité koordinace s ostatními stavbami prováděnými jinými investory, například ŘSD nebo obcemi. „Tyto ojedinělé stavby však budou realizovány v nejbližší možné době, respektive po skončení dopravně inženýrských omezení souvisejících s jinými stavbami. Nechtěli bychom, aby byli kvůli souběhu staveb řidiči vystavěni zbytečným komplikacím,“ říká ředitel KSÚS SK Zdeněk Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…